Diksha Dagar on valmis menestymään LET:n Pickalan kisassa – Tiia Koivisto 32:s Czech Ladies Openissa

Diksha Dagarille voitto LET:lla oli uran toinen. Ensimmäisen hän saavutti 2019 Etelä-Afrikassa. Kuva: LET

Intian 22-vuotias Diksha Dagar saapuu torstaina käynnistyvään Ladies Open by Pickal Roc Resort -kilpailuun yhtenä suurimmista suosikeista. Voitto Tsekissä tuli vakuuttavalla tavalla. Sijoitus kahdeksan ensimmäisen joukkoon oli jo neljäs viidessä viimeisessä kilpailussa.

Kolmipäiväinen Czech Ladies Open muodostui toisesta päivästä eteenpäin Diksha Dagarin näytökseksi. Viidettä kautta ammattilaisena pelaava, New Delhistä kotoisin oleva intialainen iski avauspäivän tuloksen 69 ,-3 jatkoksi luvut 65,-7, ja siirtyi viiden lyönnin johtoon.

Sunnuntaina hän ei johtopaikkaansa luovuttanut. Kolmaskn tulos alkoi kuutosella (69,-3). Yhteistulos -13 jätti Thaimaan Trichat Cheenglabin (-9) neljän lyönnin päähän.

Vasemmalta puolelta lyövälla Dagarilla on caddienä isänsä. Parivaljakon yhteinen tavoite on päästä edustamaan Intiaa Pariisin olympialaisiin kesällä 2024.

Voitto Tsekissä tuotti 45 000 € ja 500 pistettä LET:n listoilla. Se nostaa hänet viidenneksi. Listan kakkosena on Intian ykköspelaaja Aditi Ashok, joka pelaa LET:n lisäksi LPGA:lla.

Diksha Dagar matkaa Tourin mukana seuraavaksi Suomeen ja Pickalaan.

Hän saavutti menestystä ja jo 2021 Gant Ladies Openissa, jossa sijaluku oli neljäs. Heikosti ei mennyt Ahvenanmaallakaan edelliskaudella. Diksha Dagar oli 12.

Nämä muistot nostavat oletettavasti intialaisen itseluottamusta entisestään.

Kärki karkasi suomalaisilta

Seitsemästä suomalaisesta neljä pääsi jatkoon. Kolmen kierroksen onnistujia ei tällä kertaa löytynyt.

• Tiia Koivisto (74-69-71,-2) oli 32. Kärkikymmenikön viimeisiin jäi eroa neljä lyöntiä.
  • Ursula Wikstömin (69-76-70,-1)sijoitukseksi tuli 45. Menestysmahdollisuudet vei toinen kierros.
  • Sanna Nuutinen (72-73-71,par) pelasi tuloksellisesti tasaiset kierrrokset. Sijaluku 50.
  • Noora Komulainen ( 73-72-74,+3) ei onnistunut alittamaan paria. Sijaluku 59.
  • Anna Bacman, Elina Nummenpää ja Linda Osala karsiutuivat.

LET:n pistelistalla Komulainen (50:s) on suomalaisista korkeimmalla ennen Pickalan kisaa.

Kotimaisista pelaajista on varsin vaikeaa nostaa yhtä pelaajaa muita suuremmaksi suosikiksi. Aura Golfin ja Ålands Golfklubbin järjestämien LET-kisojen tapaan positiivisia esityksiä ja top 10-sijoituksia voi tulla moneltakin kotimaiselta pelaajalta.

Alkukauden menestys on ollut kuitenkin odotettua heikompaa. Kärkipäähän kipuaminen vaatii suomalaisilta oman rutiinitason selkeää ylittämistä.