Hyppää sisältöön

DeChambeaun caddiellä on mahdollisuus tehdä historia ja voittaa kaksi US Openia samana vuonna

Auttaako Tim Tucker Bryson DeChambeaun lisäksi myös Lexi Thompsonin US Open -voittoon tänä vuonna?

Hallitsevan US Open -voittajan Bryson DeChambeaun caddie Tim Tucker työskentelee Lexi Thompsonille naisten US Openissa. Tucker tekee golfhistoriaa, mikäli Thompson voittaa torstaina käynnistyvän kilpailun.

Kaksi US Open -voittoa saman kauden aikana. Pelaajalle se ei ole mahdollista, mutta caddielle kyllä. Tätä temppua yrittää Bryson DeChambeaun caddie Tim Tucker, joka kantaa tällä viikolla Lexi Thompsonin mailoja US Women’s Openissa Houstonissa.

Thompson on pelannut vuodesta 2012 lähtien LPGA-kiertueella ja ottanut vähintään yhden voiton tähän asti jokaisena vuonna.

Nyt putki saattaa katkea, ellei Thompson sitten onnistu voittamaan joko tämänviikkoista majoria tai viikon päästä pelattavaa kiertueen finaalia.

Pelicans Women's Championshipissä Lexi Thompsonin caddiena toimi hänen Curtis-veljensä. Tässä sisarukset tuulettavat Lexin tekemää holaria.

Pelicans Women’s Championshipissä Lexi Thompsonin caddiena toimi hänen Curtis-veljensä. Tässä sisarukset tuulettavat Lexin tekemää holaria.

Getty Images

Ehkäpä tästä syystä Thompson on kutsunut apuun Tuckerin, joka auttoi DeChambeaun voittoon syyskuussa Winged Footissa pelatussa miesten US Openissa.

Lexillä ja Brysonilla on sama asioidenhoitaja, joka yhytti Tuckerin ja tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi sijoittuneen Thompsonin.

Thompson on ollut syyskuusta lähtien ilman vakituista caddietä, kun hänen vakiocaddiensa Benji Thompson (ei sukua) siirtyi PGA Tourilla pelaavan Kevin Chappelin aseenkantajaksi.

Thompson ollut vahva US Openissa

Kilpailun järjestävän USGA:n sivuilla julkaistun artikkelin mukaan kukaan caddie ei tiettävästi ole aiemmin onnistunut voittamaan kisoja samana vuonna.

Caddie Mark Fulcherilla on kuitenkin molemmat tittelit, sillä hän auttoi Alison Nicholasin voittoon naisten US Openissa vuonna 1997 ja cädäsi Justin Rosen ykköseksi 16 vuotta myöhemmin Merionissa.

Vaikka Thompsonilla ei ole voittoa tältä kaudelta, häntä voi silti pitää yhtenä voittajasuosikeista aikaisemman US Open -menestyksensä perusteella.

Viime vuonna hän sijoittui kilpailussa toiseksi. Yhteensä hän on sijoittunut kisassa kymmenen parhaan joukkoon neljä kertaa. Ensimmäisen kerran hän osallistui US Openiin vuonna 2007, jolloin hän oli ainoastaan 12-vuotias.

Lexi Thompson karsi itsensä mukaan US Openiin 12-vuotiaana.

Lexi Thompson karsi itsensä mukaan US Openiin 12-vuotiaana.

Getty Images

Sen jälkeen hän on pelannut kilpailussa jokaisena vuotena eli torstaina alkava kilpailu on hänelle 14. perättäin US Open – ja ikää naisella on tosiaan vasta 25 vuotta!

Thompson on voittanut urallaan yhden majorin ja yhteensä 11 LPGA-kisaa. Palkintorahaa hän on voittanut yhteensä yli 10 miljoonaa dollaria.

Etsi luettavaa