Hyppää sisältöön

DeChambeau kirkkaasti jatkoon pituuslyönnin MM-kisoissa – näin kauaksi Brysonin pisin draivi meni

Bryson DeChambeau osallistuu tällä viikolla pituuslyönnin maailmanmestaruuskisoihin.

Bryson DeChambeau etenki selvästi jatkoon pituuslyönnin MM-kisoissa. Ennakkosuosikki Kyle Berkshire löi päivän selvästi pisimmän lyönnin.

Bryson DeChambeaun Ryder Cup -juhlat eivät jatkuneet pitkään, sillä jo tiistaina hän oli jälleen numerolappu rinnassa. ”Tiedemies” osallistuu nimittäin tällä viikolla pituuslyönnin maailmanmestaruuskilpailuihin Las Vegasissa.

Tiistaina oli vuorossa kilpailun ensimmäinen karsintakierros, josta DeChambeau eteni selvästi jatkoon omasta lohkostaan.

Omassa C-lohkossaan hän sijoittui toiseksi, kun 12 parasta eteni 64 parhaan joukkoon. Karsintaseula siis ei ollut vielä kovinkaan tiheä, sillä ensimmäiseen karsintavaiheesessa jokaisessa lohkossa oli 16 pituuslyöjää.

Ensimmäinen karsintavaihe eteni siten, että 16 pelaajan lohkot jaettiin viiteen neljän pelaajan settiin, joista ykkönen sai 200 pistettä, kakkonen 100 pistettä, kolmonen 50 pistettä ja nelonen 25 pistettä. Mikäli kaikki avaukset päättyivät outiin eli sektorin ulkopuolelle, pisteitä ei herunut yhtään.

Bryson keräsi viidestä setistä yhteensä 800 pistettä. Hän sijoittui kahdessa ensimmäisessä setissä toiseksi ja kolmessa viimeisessä ykköseksi. Hänen edellään oli ainoastaan Scottie Pearman.

Tiistaina Brysonin pisin noteeraus oli 412 jaardia eli 376 metriä. Se oli hänen lohkonsa toiseksi pisin lyönti. Yhdessä setissä lyötiin kuusi draivia eli yhteensä Bryson pamautti ilmaan tiistaina 30 kilpailusuoritusta. Jokaisesta setistä vain kunkin pelaajan pisin lyönti laskettiin.

C-lohkon pisimmän draivin löi John Cassaday: 417 jaardia. Se oli samalla hänen kyseisen setin ainoa sektorin sisälle päätynyt lyönti. Pisin draivi -kilpailuissa myös tarkkuudellakin on siis merkitystä.

Bryson osui sektoriin 30 yrityksellä 21 kertaa.

Kilpailun selvä ennakkosuosikki on lajin puolustava maailmanmestari Kyle Berkshire, joka säväytti ensimmäisellä karsintakierroksella peräti 455 jaardia (416 m) pitkällä draivillaan. Hän myös eteni jatkoon puhtaalla pelillä eli 1 000 pisteellä voittaen kaikki viisi settiään.

Tältä näytti Kyle Berkshiren päivän pisin draivi (swaippaa oikealle):

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kyle Berkshire (@kyleberkshire) jakama julkaisu

Lohkojen tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia, sillä olosuhteet paranivat päivän mittaan. Kahden viimeisen karsintaryhmän tulokset olivat selvästi parempia kuin esimerkiksi aamun ensimmäisen lohkon, jossa ei nähty yhtään yli 400 jaardin suoritusta.

Päivän toiseksi parhaasta yksittäisestä draivista vastasi viimeisessä lohkossa lyönyt Justin James, jonka pisin lyönti kantoi 443 jaardia (405 m).

Ensimmäisen kierroksen pisimmät draivit (mukana vain kunkin pelaajan pisin lyönti):

1. Kyle Berkshire 455 jaardia
2. Justin James 443 jaardia
3. Zack Holton 435 jaardia
3. Ryan Steenberg 435 jaardia
5. Shane Gonzales 432 jaardia
6. Colton Xasto 429 jaardia
7. Taiga Tazawa 428 jaardia
8. Bryce Verplank 423 jaardia
9. Zac Adams 422 jaardia
10. Isaiah Joyner 420 jaardia
11. John Cassaday 417 jaardia
12. Reid Russell 416 jaardia
13. Bryson DeChambeau 412 jaardia

Kilpailu jatkuu tänään neljässä 16 pelaajan ryhmässä. Nyt jokaisesta ryhmästä kahdeksan parasta pelaajaa pääsee jatkoon kolmannelle kierroksella. Sen jälkeen jäljellä on enää 32 urheilijaa.

Torstain jälkeen on selvillä 16 finalistia ja perjantaina tiedetään, kuka on uusi pituuslyönnin maailmanmestari.

Kilpailu voi seurata suorina lähetyksinä PLDA:n eli Professional Long Driving Associationin YouTube-kanavalla. Eilisen päivän suoran lähetyksen voit katsoa alla olevasta videoupotuksesta. Video alkaa kohdasta, jossa C-lohkon ensimmäinen ryhmä astelee lyöntipaikalla. Mukana on myös kilpailun vetonaula DeChambeau:

Etsi luettavaa