Hyppää sisältöön

Dayn peli kukoistaa Floridassa

Jason Daytä seurasi perjantaina sankka joukko kisailijoita.

Jason Day jatkoi upeaa peliään Arnold Palmer Invitationalin toisella kierroksella. Avauspäivän tulosta 66 seurasi toisen kierroksen upea 65. Aamun pelaajien joukossa tämä riitti jopa viiden lyönnin johtoon.

Jason Dayn lentokaari on tourin korkeimpia ja siitä on ollut hyötyä kahdella avauskierroksella, joilla kovat griinit ovat pitäneet tulostason maltillisena kärkeä lukuunottamatta. 

Day kertoi, että vaikka kierros saattoi näyttää vaivattomalta, pelin intensiteetti vaati paljon energiaa. Day lähtee jokaiseen lyöntiin niin kuin se olisi uran viimeinen. Tämä energia on puuttunut pelistä alkukaudella.

Kolmen kuukauden kilpailutauko ja kovat odotukset kaudelta 2015 eivät olleet optimaalinen tapa lähteä uuteen vuoteen. Day ei ole urallaan voittanut Floridassa yhtään PGA Tour kilpailua mutta kaksi avauskierrosta lupaavat mahdollisuuden.

Stenson parin lyönnin päässä

Perjantain iltapäivällä Henrik Stenson (-11) varasti shown ja iski omaan tuloskorttiinsa numerot 66 jääden vain kahden lyönnin päähän Jason Dayn (-13) kärkituloksesta. 

Stenson sanoi pelaavansa hyvää golfia. Kentällä hän yrittää pysyä niin kärsivällisenä ja määrätietoisena kuin mahdollista.

”Tällä kentällä on useita pelottavia lyöntejä, joten on oltava varma siitä mitä aikoo tehdä”, Stenson sanoi.

Stensonin viimeisin voitto on Dubaista kaudelta 2014. Kaudelta 2015 käteen jäi kolme kakkostilaa PGA Tourilta. 

Rose kolmantena kisassa

Justin Rose  (-10) on kilpailussa kolmantena tuloksilla 68 – 66. Rose tilasi viikonloppulle lisää hyviä rautalyöntejä ja entistä enemmän birdiepaikkoja.

Rory McIlroy pelasi torstaina kehnon avauskierroksen 75. Miehen omien sanojen mukaan tulos olisi voinut olla jopa huonompi. Syyksi McIlroy kertoi lavan asennon, joka oli liian suljettu svingin rataan nähden. Rangella tehdyt säädöt toimivat perjantaina ja Rory pelasi upeasti jatkoon tuloksella 67. 

”Päätavoite tänään oli olla täällä vielä viikonloppuna ja onneksi onnistuin siinä. Löin palloa paljon paremmin tänään. Jouduin tekemään töitä svingin kanssa eilen illalla ja sain selvitettyä draiverin ongelmat.”

Avauskierroksella 67 pelannut Adam Scott putosi kärjen tahdista perjantaina. Tulos 73 ei riittänyt Stensonin ja Dayn jatkaessa kovaa vauhtia. 

Lauantaina odotetaan epävakaista säätä ja lähtöaikoja on aikaistettu. Sateet tulevat muuttamaan kentän olosuhteita ja tämä voi auttaa kärjen takaa-ajajia. Jos griinit pehmenevät voidaan viikonloppuna nähdä erittäin kovia tuloksia. Bay Hillin kenttäennätys 62 on Adam Scottin nimissä kaudelta 2014. Kaksi edellistä kilpailuaan voittanut Scott (-4) on yhdeksän lyönnin päässä kärjestä ja tarvitsee sankarillisen viikonlopun.

Etsi luettavaa