Hyppää sisältöön

Darren Clarke kertoo Tiger Woodsin divoteista

Kontakti maahan pallon jälkeen on toistettavan tekniikan perusjalka. Divotti on siis hyvä lyötyä lyönnin jälkeen mutta sen paksuus kannattaa pitää kontrollissa.

Kun olet oppinut lyömään ensin palloon ja sitten maahan voit alkaa tekemään hienosäätöjä lyöntivarmuuden edistämiseksi. 

Liian jyrkkä svingi aiheuttaa syvien divottien lisäksi ongelmia osumatarkkuudessa ja pituuskontrollissa. Parhaat pallonlyöjät ovat suosineet pitkiä ja ohuita divotteja läpi vuosien. Alla olevassa videossa Darren Clarke hehkuttaa Tiger Woodsin divotteja 2000-luvun huippuvuosina. 

Clarke kertoo kuinka Woods löi palloja puoli tuntia ennen kierrosta lob wedgestä puumailoihin. Jokainen lyönti vain leikkasi ruohoa pallon etupuolelta ja range sessio jätti jälkeensä vain pienen leikatun alueen. Tigerin divotit Darren nimesi yhdeksi hänen golf uran uskomattomista taidonnäytteistä. 

Jos maila liikkuu osuman läpi jyrkässä kulmassa altistuu pelaaja helpommin duffeihin tai toppeihin, koska mailan leikkaava liikesuunta kasvattaa liikkeen virhemarginaalia.  Hyvillä pelaajilla virheosumat voivat olla erittäin pieniä mutta ne silti näkyvät tuloskortissa. Logiikalla voidaan päätellä, että mitä pidempään maila osoittaa ja liikkuu kohteen suuntaan sitä parempi svingin toistettavuus. Yritä siis tehdä divoteista mahdollisimman ohuita. Pääset samalla myös kenttämestarin suosioon. 

Etsi luettavaa