Hyppää sisältöön

Danny Willett voitti Masters-kipsinsä – palasi voittajaksi suuressa Dubain kisassa

Danny Willett pääsi palaamaan voittajaksi kauden viimeisessä kisassa!

Danny Willett on osoittanut orastavia elonmerkkejä kaudella 2018. Heikko jaksoi alkoi Willetin voitettua Mastersin vuonna 2016. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin hän pääsi uudestaan nostamaan merkittävää pokaalia!

Race to Dubain voitosta ei ollut minkään näköistä kysymysmerkkiä käytännössä koko viimeisen kilpailun aikana. Nopeasti oli selvillä, että Tommy Fleetwood ei taida onnistua voittamaan finaalikisaa, joka olisi vaadittu Francesco Molinarin ohittamiseen. 

Sen sijaan itse kisan voitosta käytiin kovaa kamppailua läpi viimeisen kierroksen. Danny Willett lähti jaetusta johdosta liikkeelle tavoittelemaan uransa toista voittoa Dubain kaupungissa. Edellinen oli vuoden 2016 Dubai Desert Classic. Vuosi 2016 oli Willetille ikimuistoinen, sillä samana keväänä hän voitti Mastersin ja pääsi osaksi Euroopan Ryder Cup -joukkuetta. 

Kriisi kuitenkin alkoi viimeistään Ryder Cupista, jossa Willetin veli kirjoitti kolumnin yhdysvaltalaisfanien huonosta käytöksestä ja fanikulttuurista. Willett joutui jenkkien vihan kohteeksi, pelasi heikon Ryder Cupin, eikä peli tuntunut aukeavan joukkuekisan jälkeen millään. 

Vuoden 2018 aikana Willett on alkanut jälleen pelata kisojen kärkipäässä. Tarvittava itseluottamus on tullut asteittain. Rolex Seriesin kisoissa Willett onnistui äärimmäisen hyvin: Kahdeksas sija Italian Openista, kuudes sija Irlannin avoimista ja seitsemäs sija Turkish Airlines Openista olivat parhaat saavutukset ennen Dubain finaalia. 

Lopulta hän pääsi palaamaan palkintopallille ja voittajaksi kun peli alkoi laulaa ilosointua viimeisen kierroksen lopussa. Kolme birdietä viimeiseen viiteen reikään nostivat englantilaisen 31-vuotiaan kaksi lyöntiä ohi Patrick Reedin ja Matt Wallacen. Willetin voittotulos oli lopulta -18. 

”On ollut erittäin raskaita aikoja golfillisesti viimeisen parin vuoden aikana. Olen äärimmäisen ylpeä itsestäni ja tiimistä ympärillä, että tämä oli taas mahdollista. Sitä ei koskaan tiedä milloin voitto on tulossa, mutta olin melko varma viime aikaisten otteideni takia, että tulen voittamaan vielä”, Willett runoili. 

Willett nousi voitolla Race to Dubai -listan sijalle 20. Itse voitosta hän tienasi hieman yli 1,1 miljoonaa euroa. Mikko Korhosen lopullinen sijoitus Race To Dubaissa oli 46:s. Hän tienasi Dubaista reilut 22 000 euroa. 

Etsi luettavaa