Hyppää sisältöön

Danny Willett oli St Andrewsin aurinkoisin mies syntymäpäivänään: ”Tämä oli upea viikko”

Henkilökohtaisen kisan voitto

Danny Willett (-18) piti vaivatta kärkipaikkansa Alfred Dunhill Links Championshipissa katkaisten yli kahden vuoden voitottoman jaksonsa.

Danny Willett muistutti katsojia, mediaa ja kilpakumppaneitaan Carnoustiessa, Kingsbarnsissa ja St Andrewsin Old Coursella pelatussa ET:n proa-amissa taidoistaan.

Willett osaa kisan kakkosen Tyrrell Hattonin tavoin voittaa isoja kisoja hyvinkin heikkojen jaksojen jälkeen. Ennen viikonlopun kisaa hän oli  maailmanlistalla 170:s, ilman minkääntyyppisiä menestyksiä kuluvalla kaudella.Peli-ilme etenkin kahdella viimeisellä kierroksella St Andrewsissa oli todella vahva.

Paikallistuntemusta hänellä on lyömisen puolesta normaalia vähemmän stressiä tuottavalta  kentältä jo vuodesta 2009. Menestystäkin St Andrewsista kakkostilan lisäksi Openista 2015, jolloin hän oli viides.

Silmiinpistävää, eikä mitenkään yllättäen, oli 34-vuotissynttäreitään sunnuntaina viettäneen Willettin hyväntuulisuus, jatkuva hymyily ja nauru. Neljä lähes kuuden tunnin kierrosta pro-am kaveri Jimmy Dunnen kanssa Willett käänsi iloiseksi asiaksi. Parivaljakon kemia toimivat.

Kolmen lyönnin johdosta henkilökohtaisen kisan viimeiselle kierrokselle lähtenyt Willett ei laskenut takaa-ajajiaan missään vaiheessa kahta lyöntiä lähemmäs. Viimeisellä väylällä ja viheriöllä ainoa jännityksen aihe olikin, voittaisivatko Willett & Dunne myös parikilpailun. Siihen he tiesivät tarvitsevansa nettobirdien viimeiseltä. Willettilla oli reilun kahden metrin alamäkiputti upotettavanaan. 

Sen hän kuitenkin missasi, mutta herrojen yhteistä iloa kolmanneksi jääminen parikisassa ei häirinnyt.

”Tämä on ollut todella hieno viikko, minulla oli erittäin hauskaa. Pari edellistä vuotta esitykseni ovat olleet keskinkertaisia. Olen kuitenkin tehnyt kovasti töitä tiimini kanssa, joka ei tuloksista ole ennen tätä välittynyt. Siksi voittaminen merkitsi minulle todella paljon”, Danny Willett kertoi TV-haastattelussa.
Ykköstilastaan hän kuittasi 676 000 euroa.

Ainoa pelaaja joka on voittanut Augusta Nationalin ja St Andrewsin Old Coursen vuosittaisen suurkilpailun
 

Englantilaisista huipuista Danny Willlettilla on erikoisasema. Hän on ainoa, joka on kyennyt Nick Faldon jälkeen (1989,1990,1996) The Mastersin vuonna 2016. Hän on myös ainoa, joka on kyennyt voittamaan sekää Augusta Nationalin vuosittaisen juhlakisan ( The Masters) sekä St. Andrewsin vuosittaisen suurkilpailun (Alfred Dunhill Links Championship). 
Tiger Woods on toki voittanut St Andrewsissa The Openin (2x) sekä Mastersin neljästi, mutta tästä yhdistelmästä ei nyt puhuttukaan:).

Tyrrell Hattonin tavoin Willett on ollut kova rohmuamaan isojen kisojen ykköstiloja. Edellämainittujen lisäksi hän on voittanut Race do Dubain finaalikisan Dubaissa, Etelä-Afrikan majorin Nedbank Challengen, BMW PGA Championshipin, sekä Omega Dubai Desert Classicin.

Ruotsalaisille viikonlopun kisa oli erinomainen. Joakim Lagergren jakoi toista sijaa Hattonin kanssa, Kristoffer Broberg oli yhdeksäs ja Alex Noren 12. Eikä sitäkään saa unohtaa, että Danny Willettin äiti on ruotsalainen. Tämän  johdosta Willettilla on golfkengissään ollut Ruotsin lippu ja hän on avoimesti tuuletellut somepäivityksissään ruotsalaisten menestyksistä, muun muassa Henrik Stensonin voitettua The Openin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa