Hyppää sisältöön

Danny Willett karkumatkalta St Andrewsin kisan viimeiselle kierrokselle – suomalaiset katsomoon

Danny Willettilla on The Mastersin lisäksi useita suurten kisojen voittoja tilillään. Ykköstila St Andrewsissa heikon kauden lähestyessä loppuaan ei olisi suurikaan yllätys

Umpisurkeaa kautta pelaava Danny Willett (-14) johtaa kolmella lyönnillä Ryder Cupissa kylvetettyjä Tyrrell Hattonia ja Shane Lowrya.

Kolea ilma ja kolmas perättäinen kuuden tunnin kierros vei mehut monista ET:n pelaajista Skotlannissa pelattavassa Alfred Dunhill Links Championshipissa. Sään vaihtelutkaan eivät kohdelleet kaikkia tasapuolisesti, suomalaisista Kalle Samooja sekä Sami Välimäki olivat etenkin torstaina väärällä kentällä ja väärään aikaan.

Danny Willettt on ainoana sunnuntain pelikaverinsa, Irlannin John Murphyn (maailmanlistalla 894.) kanssa pelannut kertaalleen Carnoustien, Kingsbarnsin ja St Andrewsin Old Coursen kentät  alle 70 lyönnin.
33-vuotias englantilainen johtaa kolmella Murphya, heidän edellään kiertäviä Tyrrell Hattonia ja Shane Lowrya, ja lauantaina Old Coursella tuloksen 64,-8 tehnyttä Richard Blandia.

Willett on kulkenut kuluvan vuoden täysin varjojen mailla pääkiertueellaan PGA Tourilla. USA:ssa hänelle ei ole voittoja uran aikana tarttunut hihaan muualta kuin Augusta Nationalilta US Mastersista. 
Voittamisen taitoa englantilais-ruotsalaiselta taiturilta ei puutu, palkintopokaaaleja on myös BMW PGA Championshipista, Race to Dubain päätöskisasta Dubaista, sekä ”Afrikan majorista”, Nedbank Challengesta.

Kylmä fakta kuitenkin on, että viimeisen 20 kuukauden aikana Willett on pudonnut maailmanlistan sijalta 29:s 170:ksi. Lauantaina Willett paukutteli Old Coursella bogittoman kierroksen 66, -6. 
Lisämaustetta sunnuntain kestoltaan pitkälle kierrokselle tuo sekin, että pelikaveri John Murphysta ei pitäisi olla käytännössä uhkaajaksi. Murphy on pelannut kuluvalla kaudella yhdeksän kisaa CT:lla, jossa paras sijoitus on 11:s.

Uransa kahdessa ET:n kilpailussa, niinikään tällä kaudella hän on karsiutunut. Tätä taustaa vasten St Andrewsissa sunnuntaina kärkiparissa pelaaminen voi jopa hieman jännittää tulokasta.

Kalle Samooja:” Huonoa tuuria lähtöaikojen kanssa”

Suomalaiset karsiutuivat:
Kalle Samoojalla 75-69-72, par oli kaksi lyöntiä liikaa. Samassa järjestyksessä kenttiä kiertänyt (Kingsbarns, St Andrews, Carnoustie)  Sami Välimäki kirjasi tulokset 71-73-75,+3.
Tapio Pulkkanen  75-75-70,+4 oli menettänyt käytännön mahdollisuutensa jo ennen kärkimiesten tapaan lauantaina pelaamaansa St Andrewsin kierrosta.

Kun kisaa pelataan kolmella kentällä syksyllä Skotlannissa, sään vaihtelut eri kentillä starttiajasta riippuen nousevat merkittäviksi tekijöiksi. Kalle Samooja ei säästellyt mielipidettään asian suhteen.

”Oli ihan hyvä päivä kaikin puolin. Keli oli mitä oli, ja se hidasti  menoa, mutta peli oli todella hyvää tänään. Carnoustie on yksi vaikempia linksejä maailmassa, joten täytyy olla tyytyväinen, oli keli 
mikä tahansa, Samooja puntaroi.
Olosuhteet nousivat isoon osaan. Samooja kärsi niistä varsinkin torstaina.

– Ehkä paskin draw (arvontaryhmä), mitä on ikinä ollut. Turpaan tuli pelkän lähtöajan takia. Torstaiaamun kaverit eivät ole kovin korkealla. Aika huonoa tsägää, hän harmitteli.
Seuraavat kolme viikkoa Euroopan kiertuetta pelataan Espanjassa.
”Otetaan posit mukaan reissusta ja lähetään painamaan Espanjaan. Peli kyllä tuntuu pitkästä aikaa todella hyvältä. Se on tietenkin positiivista, mutta ei riittänyt rahkeet tällä kertaa.”

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät sunnuntain tapahtumat suorina kello 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa