Danny Willett hurjassa iskussa Irlannissa – Kakko 15:ntenä

Danny Willettin peli kulki torstaina K Clubilla.

Masters-voittaja Danny Willett johtaa Irlannin avoimia avauspäivän jälkeen tuloksella -7. Roope Kakko on parhaan suomalaisena 15:ntenä kuusi lyöntiä kärjestä.

Irlannin avoimet lähtivät kolmelta suomalaispelaajalta käyntiin siinä mielessä epäonnisesti, että arvonnassa kolmikon osaksi koitui startata kisaan aamupäivällä, jolloin oli kolea ja sateinen sää. Iltapäivällä lähteneet pääsivät pelaamaan aamua paremmassa kelissä, mikä näkyi myös tuloksissa.

Kisan kärjessä porhaltaa ensimmäisen päivän jälkeen Englannin Danny Willett. Willett teki koko kierroksen ainoan boginsa 17. reiälle. Birdieitä hän korjasi koriinsa kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Tässä niistä syntyy yksi niistä, kun pitkä putti uppoaa nätisti reikään.

Kahden lyönnin päästä Willettistä on Rory McIlroy, joka pelasi kierroksen tulokseen 67 eli viisi alle parin. Lyöntitulos on McIlroy paras koskaan Irish Openissa. Tänä vuonna kisa pelataan Ryder Cupistakin tutulla K Clubilla.

Kakko paras suomalainen

Roope Kakko onnistui pelaamaan vaikeissa olosuhteissa kelpo tuloksen eli yhden alle parin. Hän oli tänään itse tasaisuus tehden vain yhden bogin ja kaksi birdietä. Muut reiät sujuivat par-tahtiin. Kakko majailee tulosluettelossa sijalla jaettu 15:s.

”Startissa oli lämpöä vain seitsemän astetta. Ulosmenon ja sen vaikeat reiät selvitin hyvällä lähipelillä ja tsempillä. Sisääntulossa olosuhteet paranivat, pari onnistumista enemmänkin olisin voinut korttiini kuitata”, Kakko totesi.

Mikko Korhosen kierrokseen mahtui hieman enemmän tapahtumia, vaikka pelasikin tänään par-tuloksen. Korhosen korttiin merkattiin neljä bogia ja yhtä monta birdietä.

”Ihan nätisti lähti kulkemaan, mutta oli rankka päivä. Alkuun tuli vettä ja oli tosi kylmä, ja tuuli myös reippaasti koko päivän. Hyvä tulos, ei ollut helppoa”, kisassa 30:ntenä oleva Korhonen sanoi.

Kaikki neljä bogia syntyivät, kun Korhosen lähestymislyönti ei tarttunut viheriöön, mutta myös avauksissa oli ongelmia.

”Avauksissa on petrattavaa vielä, olin vähän liikaa raffeissa”, Korhonen sanoi.

Mikko Ilosen peli kosahti väylälle numero seitsemän, jolla hän teki kahdeksikon eli 4 yli parin. Ilosen sijoitus on tällä hetkellä jaettu 129:s. Kaksi vuotta sitten Ilonen voitti kilpailun.

Aivan kaikki pelaajat eivät ole vielä tulleet maaliin. Kärjen sijoituksiin kierroksellaan vielä olevat eivät voi vaikuttaa, mutta suomalaisten tulokset voivat vielä hieman muuttua.

Kilpailun livescoring löytyy täältä.

Seuraa kisaa Viasat Sportilta tai Viaplayltä. Viasat Sport -kanavan tilaat kätevästi täältä. Kaupanpäälle saat uuden ja upean GoGolf-lehden vuosikerran.