Hyppää sisältöön

Daniel Van Tonder Kenian kisan sankari: ”Rakastan paineita”

Daniel van Tonder ja vaimonsa Abigail ovat tottuneet poseeraamaan  Afrikassa pidettyjen kisojen palkintojenjaossa

Kenya Savannah Classic päättyi kuten Kenya Open etelä-afrikkalaispelaajan juhliin. Daniel van Tonder nousee ykköstilan myötä maailmanlistalla sadan joukkoon

Karen Country Club Nairobissa oli todellinen ilotulituksen pesäke Kenian kahdessa ET-kisassa. 
Poikkeuksellisesti kisojen välillä oli vain yksi latautumispäivä. 

Justin Harding voitti Kenya Openin tuloksella 21 alle. Hän johti myös Kenya Savannah Classicia enimmän osan kisasta, mutta joutui luopumaan paikastaan lopullisesti perjantain päätöskierroksella. Kärkikymmenikössä pelaajia kävi esittäytymässä neljän päivän aikana useita kymmeniä.

Vaikka tulostaso oli kova, Karen Country Club oli kaikkea muuta kuin pitkälyöntisten paratiisi. Kauniilla puistokentällä oli avauksissa vaanimassa pitkiä draiveja metsää molemmin puolin. Paikallinen kikuju-ruoho aiheutti harmaita hiuksia etenkin lyhyissä lähestymisissä viheriön ympärillä. Tästäkin johtuen afrikkalaispelaajat pärjäsivät erinomaisesti.

Voittoon uusinnan jälkeen nousi edellisen kisan tavoin  tuloksella -21 Daniel van Tonder.  Thaimaan Jazz Janewattanond taipui kolmannella uusintareiällä, joka oli parivaljakolle tässä kisassa 75.

Van Tonderilla välipäiviä oli kolme, sillä putosi Kenya Openissa jatkosta.

Van Tonder teki birdien, kuittasi 145 000 euroa ja 24 maailmanlistan pistettä, jotka nostavat hänet sadan ensimmäisen joukkoon maanantaina julkaistavalla listalla.

Erittäin ohut historia Euroopassa pelatuista kisoista

Voittokategoria muuttaa etelä-afrikkalaisen seuraavien kuukausien  ohjelmaa. Hän pääsee halutessaan ET:n kauden isoimpiin kisoihin, mahdollisesti myös toiseen majoriin, PGA Championshipiin maailmanlistan sijoituksensa ansiosta.

”Edellisviikolla peli ei ollut uomissaan. Nyt kaikki toimi ja olen todella onnellinen.”

Ykköstila oli kahdeksas ammattilaisuralla ja yhtä mones Afrikan mantereella. Ensimmäiset seitsemän ovat olleet Sun Shine Tourin kisoja, näistä neljä viimeistä tulivat kalenterivuonna 2020 lyhyeen, kymmenen viikon jaksoon.

”Olen pelaajana hieman muista poikkeava. Rakastan paineita, pääsen niiden kautta paremmmin omaan kuplaani, hyvän keskittymisen tilaan. Otan lyönnin kerrallaan, ja se toi nyt tulosta”,  caddienä toiminutta vaimoaan Abigailia kiitellyt van Tonder kiitteli palkintojenjaossa.

Poikkeuksellinen hän on myös kilpailuhistoriansa osalta. Ammattilaisena hän on pelannut vuosien 2012-2021välillä  yli 200 kisaa, joista saa pisteitä maailmanlistalle. Näistä vain kolme (kaudella 2015) hän on pelannut Euroopan maaperällä. Jopa aiheellinen kysymys van Tonderille kuuluukin, aikooko hän tulla Eurooppaan pelattaviin kisoihin, vai jatkaa kiertue-elämää Afrikass.

Suomalaisista oli mukana vain Tapio Pulkkanen, (73-70). Karsiutuminen oli kalenterivuoden kuudennessa kisassa viides perättäinen.

European Tourin Portugalin kisa, joka oli merkitty ohjelmaan huhtikuulle on peruttu. Sen tilalle saatiin pikahälytyksellä Austrian Golf Open (15.-18.4). Kisa pelataan samalla Diamond  Coutry Clubilla, jossa Mikko Korhonen voitti 2018 Shot Clock Mastersin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa