Hyppää sisältöön

Daniel Berger omilla luvuillaan Honda Classicissa – matala fade puree myös PGA Tourilla

Daniel Berger on Matilda Castrenin tavoin Florida State Universityn kasvatteja.KUVA GETTY IMAGES

Daniel Berger (-11) on hankkiunut juniorivuosiensa kotikentällä Palm Bech Gardensissa viiden lyönnin johtoon ennen sunnuntain kierrosta.

Daniel Bergerista olisi isän tennismenestysten (maailmanlistan 7. 1990) perusteella olettanut kehittyvän tähti tenniksessä, mutta nuorukainen mieltyi golfiin.

Olosuhteet Floridassa olivat kohdallaan ja vanhemmmilla oli mahdollisuus avittaa lapsensa kehittymistä ammattimaisella valmennuksella, sekä viemällä hänet alueen parhaille kentille.

Berger pelasi jo juniorivuosinaan runsaasti Honda Classicin kisakentällä PGA Nationalillla.

Daniel Bergerin svingi jää kerrasta mieleen useimmille lajia seuraaville. Hän on mieltynyt pelaamaan ylävartalon vahvan liikkeen kautta painettua matalaa fadea.

Vaikka ns. tyylipisteet jäävätkin alhaisiksi, Bergerilla on loistava kyky rutistaa tulosta lähestymisissä ja viheriön ympäristössä.

Plakkarissa on jo neljä PGA Tourin voittoa. Viideskin on käden ulottuvilla.

Perjantain jälkeen kolmen lyönnin johtoon siirtynyt Berger on ennen viimeistä päivää viiden lyönnin johdossa, vaikka teki lauantaina päätösreiällä bogeyn.

Kirittäjäkseen hän saa irlantilaisen major-voittajan Shane Lowryn, joka on kuin kotonaan PGA Nationalilla usein puhaltavisssa puuskittaisissa tuulissa.

Bergerilla on kokemusta katkerasta tappiosta PGA Nationalilla irlantilaistähdelle.

Vuonna 2015 Berger nousi viimeisenä päivänä tuloksellaan 64,-6 yhdeksän lyönnin takaa uusintaan Padraig Harringtonin kanssa ja jäi toiseksi.

Sunnuntain kierroksella lähtökohta on täysin toinen. Kotikenttäetu on taas puolella, reilu johto sekä floridalaisyleisön kannustus Bergerin takana.

Parivaljakko Berger-Lowry lähtee viimeiselle kierrokselle Suomen aikaa kello 20.35.

Suomessa kisan näyttävä suoratoistopalveluidensa kautta Golftv.com sekä Discovery+.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa