Hyppää sisältöön

Daniel Berger loisti Pebble Beachissa – Jordan Spiethin caddie kiipesi puuhun

Daniel Bergerille voitto oli uran neljäs PGA Tourilla

Kisan neljännellä eaglellaan voiton päätösreiällä varmistanut Berger nousi maailmanlistalla jo 13:ksi. Jordan Spieth nieli pettymyksensä löytäen pelistään paljon hyviä osasia.

Pebble Beachin kisassa Jordan Spieth oli viikonlopun molempina päivinä kärjessä, jahdattuna jäniksenä. Tasaisuuden puute pudotti hänet kolmanneksi edellisviikon Phoenixin kisan tavoin. 

Takaa-ajajista kovin oli lopulta Daniel Berger, joka on vaivihkaa kivunnut maailmanlistalla 13:ksi. Edellisen ykköstilansa hän saavutti kesällä 2020, sijoituksia on tullut tasaisesti koko syksyn.

”Pelaan nyt parempaa golfia kuin koskaan. Tämä perustuu todella kovaan ja hyvään harjoitteluun,”, tammikuussa 2020 maailmanlistalla 154:na ollut floridalainen myhäili upotettuaan Pebble Beachin ikonisella päätösreiällä eagle-puttinsa. Kisan kierroksista kolme pelattin Bebble Beach Golf Linksillä.

Näiden aikana Berger teki neljä eaglea. Birdiekin viimeisellä olisi riittänyt. 

Amatöörinä hurjaan menestykseen yltänyt Maverick McNealy oli uransa parhaalla saavutuksella toinen , supertähtdet Jordan Spieth ja Patrick Cantlay jakoivat kolmannen sijan.

Spieth takelteli, kuten monasti aiemminkin, avauksissaan osuen vain kuuteen väylään 14:sta ollen listauksessa sijalla 110.

“Kyse eii ole henkisestä puolesta vaan mekaniikasta. Minulla on vahva itseluottamus, parempi kuin pitkin aikoihin.  Draiveissani svingi ei pysy kasassa.  Se (backsvingi) on edelleen liian pitkä. Tein kuitenkin joitain erittäin hyviä svingejä kisasssa paineen alla. Vastaavasti myös monia huonoja. Hyviä oli enemmän kuin edellisviikolla”, Spieth availi ajatuksiaan.

Jordan Spiethin caddie pisti kroppaa peliin

Kredittiä Spieth ja erityisesti hänen caddiensä Michael Greller saivat päätösreiän tapahtumista viimeisessä ryhmässä.

Michael Greller Jordan Spieth olivat toista viikkoa peräkkäin valokeilassa. Ykköstila lipsahti sunnuntaina käsistä, mutta suunta on oikea.

Michael Greller Jordan Spieth olivat toista viikkoa peräkkäin valokeilassa. Ykköstila lipsahti sunnuntaina käsistä, mutta suunta on oikea.

GETTY IMAGES

Pelikaveri Tom Hogen avauslyönti osui keskellä väylää olevaan puuhun ja suurella todennäköisyydellä myös jäi sinne. Palloa ei etsintäpartio kuitenkaan löytänyt. Greller pisti tässä vaiheessa kroppaa peliin ja kiipesi muiden avustamana runkoa myöten oksiston sekaan etsimään palloa ja ravistelemaan oksia, jotta se tulisi alas.

Tämäkään ei säädetyssä kolmen minuutin ajassa tuottanut tulosta, Hoge joutui palaamaan lähtöruutuun. Grellerille ja Spiethille kuitenkin hatunnosto urheiluhengen toteuttamisesta tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

Jordan Spieth on kahdella perättäisellä kolmostilalla noussut maailmanlistalla 30 sijaa 62:ksi. 

Henrik Norlander valahti kisan hienosti avattuaan viikonloppun tuloslistan keskivaiheille. Maailmanlistalla sijoitus parani yhdellä (96.)

Ainoana ruotsalaisena hänen edellään oleva Henrik Stenson (82.) saattaa menettää jo seuraavan Norlanderin hyvän esityksen seurauksena paikkansa ykkösenä.

Pebble Beach Pro-Am, tulospalvelu

Maailmanlista

Etsi luettavaa