Dale Whitnell Tukholman kisan sankari – Tapio Pulkkasen ote kirposi viikonloppuna

Kilpailussa itsekin pelannut, kisan organisaatioon kuuluva Annika Sörenstam (vas.) poseerasi yhdessä Dale Whitnellin ja parhaan amatöörin, Ruotsin Hugo Townsendin kanssa. Kuva: Getty Images

Englannin Dale Whitnell (-21) piti Ullna Golf & Country Clubilla sunnuntaina vaivatta johtonsa DP World Tourin ja LET:n yhteiskisassa. Tapio Pulkkanen (68-70-70-73,-7) putosi viikonloppuna kärkikymmeniköstä sijalle 32.

Loistavan junioriuran jälkeen nykyisin 34-vuotias Dale Whitnell joutui odottamaan ammattilaiseksi siirryttyään 11 vuotta, kunnes sai paikan DP World Tourille.

Voittajaksi kypsyminen pääkiertueella otti sekin aikansa.

Volvo Car Scandinavian Mixed oli Whitnellille uran 106:s koitos pääkiertueella, ykköstila tuli neljännen kauden keskivaiheilla.

Neljästä kierroksesta toinen (66-61-70-70,-21) oli lähes ratkaiseva. Se kasvatti eron jo kuuteen. Kisan puolivälissä voittajan yhteistulos oli tyrmäävä -17.

Lauantaina Yannik Paul kavensi karkumatkan neljään lyöntiin. Saksalaisen puhti loppui päätöskierroksella, jolla toiseksi noussut USA Sean Crocker (-18) käväisi jo kahden lyönnin päässä.

”Tämä voitto merkitsee minulle todella paljon. On niin paljon ihmisiä, joita minun on syytä kiittää siitä, että lopulta nousin voittajaksi DP World Tourin kisassa. Ruotsalaiset järjestivät hienon tapahtuman, oli upeaa päästä pelaamaan myös LET:n pelaajien kanssa”, Whitnell jakoi tunnustusta TV-haastattelussa voittonsa varmistuttua.

Whitnell onnistui Ullnassa läpi kilpailun lähestymisissä, joissa hän oli ylivoimainen ykkönen. Strokes Gained -tilastossa englantilainen voitti keskivertopelaajaa kierrosta kohden 3,6 lyöntiä.

Puttitilastossa (+2.09) nimi löytyy sijalta neljä.

Ennen kisaa Whitnell oli kiertueen pistelistalla 58:s, maailmanlistalla 308. Näissä tilastoissa hän tekee vahvat nousut.

Tapio Pulkkanen: ”Kisasta jäi hailakka fiilis”

Tapio Pulkkanen oli toisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä tehtailtuaan kahteen päivään 7+6=13 birdieä. Kolmas kierros oli kenttäpelin osalta hienoa tekemistä, puttipeli sakkasi pahasti.

Viimeiseen päivään Pulkkanen pääsi kuitenkin vain neljän lyönnin päässä neljännestä sijasta. Kierrostulos 73,+1 pudotti Hattu-Tapion sijalle 32.

”Oli haastava päivä. Lähestymisillä ei tullut riittävää määrä laadukkaita paikkoja. Tuulen suunta poikkesi hieman aiemmasta, enkä saanut siitä kiinni.”

”Startti kisaan oli hyvä, mutta kokonaisuudesta jäi hailakka fiilis. Kentttä sopi hyvin omaan makuun, hyvä miksaus haastavia ja helpompia väyliä”, Pulkkanen summasi.

”Seuraavaksi olen kaksi viikkoa Suomessa, treenaan ja huilin.Tasaista touhua tämä on ollut viime aikoina. Näen pelissän paljon hyvää tulevia koitoksia varten.”

Kilpailu oli Pulkkaselle kauden 13:s. Hän on päässyt seitsemän kertaa jatkoon, paras sijoitus on 16:s Italian avoimista.

Neljästä suomalaisesta Kalle Samooja (+1), Ursula Wikström (+2), sekä Tiia Koivisto (+2) karsiutuivat.

Seuraavan viikon US Openissa suomalaisia ei nähdä, LET:n kisa pelataan Saksassa.

Juhannusviikon DP World Tourin kisassa ovat mukana Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki, sekä ylävartalovamman johdosta muutaman viikon tauon pitänyt Mikko Korhonen.

Ruotsalaismenestys jäi uupumaan

Ullna Golf & Country Club sai kentän, järjestelyjen ja maisemien osalta ansaittua tunnustusta. Ruotsalaispelaajien odotettu menestys pohjautui ensisijaisestii edellisvuoden voittaja Linn Grantin, Madelene Sagströmin, Alex Norenin ja Alexander Björkin varaan.

Ilonaiheet ruotsalaisyleisölle jäivät tältä osin vähiin.

Björk hivuttautui loppumetreillä kymmenen joukkoon, Sagström ja Noren jakoivat sijalukua 12:s. Pahiten odotukset petti Linn Grant, joka oli 41.

Amatöörejä oli mukana vain Ruotsista, Hugo Townsendin 11:s sija ylitti odotukset.

Ruotsin supernaiset jäivät lopullisella tuloslistalla kuitenkin kirkkaasti kolmatta sijaa jakaneen Hollannin Anne Van Damin ja Englannin Gabriella Cowleyn (5.) taakse.