Hyppää sisältöön

WM Phoenix Open – Rickie Fowler pelaa jälleen voitosta

Ricki Flower

Rickie Fowler ei ole pelkkä mainoskasvo vaan on näyttänyt kuuluvansa maailman kärkipelaajien joukkoon. Kahdeksassa kuukaudessa Fowler on voittanut neljä kertaa ja jahtaa sunnuntaina vuoden 2016 toista voittoa. Maailmanlistalla Rickie on neljäs.

Fowlerin (-10) edellä on vain Danny Lee (-13), joka on voittanut kahdesti pääkiertueilla. Fowler ja lauantaina 65 pelannut Phil Mickelson viihdyttivät ennätyksellisen suurta yleisöä. Lauantaina kentällä vieraili huikeat 201 003 katsojaa.

Kolmas kärkiryhmän pelaaja sunnuntaina on Japanin Hideki Matsuyama (-10), joka on tilastojen mukaan ollut kilpailun paras pallonlyöjä. Matsuyama on tunnettu upeasta rautapelistään ja useampien voittojen esteenä on tähän asti ollut vain heikko puttaaminen.

Myös Fowler (5) ja Danny Lee (4) sijoittuivat korkealle pallonlyömistä kuvaavassa Strokes Gained Tee-to-Green tilastossa. Danny Lee on lisäksi ollut kilpailun paras puttaaja.

Kärkiryhmän edessä kentälle lähtevä Phil Mickelson (-8) on lähtenyt hyvällä motivaatiolla kauteen 2016. Viime viikolla hän sijoittui kolmanneksi PGA Tourilla Kaliforniassa. Mickelson perustelee paremman pelikunnon tuoreeseen svingimuutokseen, jossa Phil pudottaa varren kulman loivemmaksi ja paremmalla ”planelle” downsvingissä.

Rickie Fowler onnistui nostamaan pelinsä profiilia svingimuutoksella kaksi vuotta sitten. Häntä voidaan pitää ennakkosuosikkina sunnuntaina. Rickie kertoi haastattelussa, että kilpailu tulee ratkeamaan vasta neljällä viimeisellä reiällä. Kovat griinit ja vaaralliset vesiesteet vaativat varmaa pallonlyömistä mutta aggressiivinen pelityyli palkitaan birdiellä.

Etsi luettavaa