Hyppää sisältöön

Työstä palloa helpommin ja varmemmin

Alkuasento on golfsvingin tärkeä perusta ja mielestäni jokaisen tulisi kiinnittää siihen enemmän huomiota. Oikea asento saa svingin soljumaan helposti vartalon mukana kun taas väärä asento pakottaa liikkeen kompensaatioihin.

Vaikeat reiät ja haastavat olosuhteet vaativat usein pallon työstämistä parhaan tuloksen saamiseksi. Eri kierteiden oppiminen myös opettaa pelaajaa ”löytämään” svingin jos ja kun se tuntuu kadonneen. Erilaisten lyöntien harjoittelu rikastuttaa taitopankkia ja on lisäksi hauskaa.

Drawn ja faden työstäminen onnistuu helpoiten silloin kun vartalon asento suosii kyseistä lentorataa. Vanhan koulukunnan opetusten mukaan vartalon tulisi osoittaa siihen suuntaan johon pallon halutaan lähtevän lavasta. Tämän jälkeen haluttu kierre kääntää lyönnin kohteeseen.

Artikkelikuvassa näkyvä Jordan Spieth työstää usein palloa avauksillaan. Tässä kuvassa vuorossa on draw lyhyellä par nelosella, jossa hyvällä draivilla voidaan saada pallo griinille. Lippu on griinin vasemmassa reunassa ja oikean mallinen draw helpottaa pallon lyömistä tähän kohteeseen. Alkuasennossa Spieth sulkee stanssia ja jalat osoittavat griinin oikeaan reunaan, josta pallo kääntyy kohti lippua.

Muista sulkea stanssia riittävästi pelatessasi drawta ja avata stanssia fadea varten. Drawssa lavan on oltava hieman kiinni stanssin suuntaan nähden ja fadessa hieman auki. Kun tähtäät oikein svingaa maila paremmalla radalla vartalon ympäri ja et joudu manipuloimaan liikettä sisältä ulos tai ulkoa sisään. Seurauksena tuotat halutun kierteen varmemmin ja svingi pysyy oikealla radalla vaikka löisit eri kierteitä samalla kierroksella.

Tämän artikkelin inspiraationa toimi Jordan Spieth ja etenkin Suomen parhaan meno drawn omaavat PGA pro Ossi Mikkola.

Etsi luettavaa