Hyppää sisältöön

Treenaa keskivartaloa oikein ja lisää tehoja svingiin

Gym

Keskivartalo on usein aiheena kun puhutaan golffarin fysiikkaharjoittelusta. Erilaisia kiertoliikkeitä ja venytyksiä löytyy monen kuntosaliohjelmasta.

Rory

Vahvat jalat ja liikkuva lantio ovat svingin voimapesä. Svingissä keskivartalon tärkein tehtävä ei ole tuottaa voimaa vaan välittää se alavartalosta käsiin ja mailaan. Siksi keskivartalon haastavat staattiset harjoitteet ovat tärkeämpiä kuin dynaamiset kiertoliikkeet.

Jotkin kiertoliikkeet voivat jopa tuottaa vääränlaisia liikemalleja, joissa lantion kierron sijaan pelaaja tuottaa liikettä alaselästä.

Keskivartalon staattinen pito suojaa ja tukee selkärankaa ja voi ehkäistä loukkaantumisia. Haastavat staattiset pidot tuottavat parhaita tuloksia kun halutaan lisätä keskivartalon voimaa golfia varten. Tulee myös huomioida, että staattisen pidon intensiteetti on golffarille selvästi tärkeämpi kuin pidon kesto. Golfsvingi on nopea räjähdysmäinen liike ja keskivartalon on pystyttävä reagoimaan voimakkaasti ja nopeasti.

Kymmenen minuutin lankkupito on hyvä tapa testata itsekuria mutta lyhyemmät kovemman intensiteetin harjoitteet toimivat paremmin svingin kannalta. Lankkupitoja voi toki tehdä suoraan ja molemmille puolille mutta pidossa kannattaa keskittyä enemmän lihassupistuksen kovuuteen kuin sen kestoon. Kymmenen x 10 sekunnin kovaa pitoa toimii hyvänä treeninä kaikentasoisille urheilijoille.

Alla olevassa videossa on yksi omista suosikeistani. Tähän pitoon voidaan lisätä taljassa rautaa niin, että varmasti tuntuu. Tavoitteena on 10 sekunnin kova pito. Voima välittyy lattiasta koko vartalon läpi käsiin.

Lähde: mytpi.com

Etsi luettavaa