Hyppää sisältöön

Tiger Woods täyttää 40 ja kirjoitti ajatuksiaan kotisivuilleen

GolfCourse2

Tiger Woods täyttää 40-vuotta ennen vuoden vaihdetta ja kirjoitti ajatuksiaan kotisivuilleen.

Woods

Ura PGA Tourilla on nyt kestänyt 20 vuotta. Woodsille rakkaimpana muistona tulee mieleen ensimmäinen majorvoitto 1997 Masters. ”12 lyönnin voitto oli jotain erityistä.” Tiger muistelee.

Toiseksi Tiger mainitsee neljän peräkkäisen majorvoiton kausilta 2000-2001. ”Se on jotain, mitä kukaan (toinen) ammattilainen ei ole tehnyt.”

Kolmantena Woodsin mieleen tulee 142 peräkkäisen cutin läpäisy. ”Tasaisuus pitkällä aikavälillä… siihen tarvitaan monia asioita.”

20 vuodessa suurin muutos PGA Tourilla on Tigerin mielestä fitness -puolella. ”Nykyään meillä on treenarit ja urheilupsykologit, jotka matkustavat pelaajien mukana.”

Toinen muutos on tietysti teknologia. ”Kun voitin Davis Love III uusinnassa Las Vegas Invitationalissa 1996, hänellä oli 43 tuumainen persimon draiveri.”

”Katso kuinka Arnold Palmer, Gary Player ja Jack Nicklaus sekä heidän sukupolvi pelasivat. Uran huipulta uran loppuun teknologia ei juuri muuttunut palloa lukuunottamatta. Se oli aina persimon ja teräs.”

”Nykyään jotkut firmat haluavat pelaajien vaihtavan välineitä kahdesti vuodessa.”

Kausi 2015 oli Tigerille raskas. Svingimuutos vaikeutti alkukautta, ja kun peli alkoi löytyä, pysäyttivät loukkaantumiset kehityksen. Koko kausi oli vuoristorataa ja päättyi kahteen selkäleikkaukseen.

Woodsin tavoitteena on osallistua Ryder Cupiin pelaajana, mutta varakapteenin rooli innostaa joka tapauksessa.

Golfissa Woods rakastaa ja arvostaa pelaajan sisäistä kamppailua. ”On olemassa fyysisesti vaativampia lajeja, mutta golfin henkinen haaste on niin kova. Se on kuin fyysinen shakkiottelu.”

Tiger on tyytyväinen uuteen ravintolaan Tiger Woods Jupiteriin, joka sijaitsee hänen kotikaupungissaan Floridassa. Hän kertoo käyvänsä ravintolassa jopa kuusi kertaa viikossa ja miehen lempiateria on ”ribeye” pihvi.

Woods aikoo käydä katsomassa uuden Star Wars The Force Awakens -elokuvan. Hän myönsi olleensa lapsena nörtti, jolla oli Star Wars -tapetit huoneessaan.

Seuraavan kymmenen vuoden tavoite on pelata golfia maailman huipulla ja voittaa kilpailuja sekä majoreita. Lasten ja nuorten koulutukseen satsaava Tiger Woods Learning Center on tähän mennessä auttanut 135 000 lasta. Kymmenessä vuodessa säätiön on tarkoitus toimia kansainvälisesti ja auttaa miljoonia. Toivottavasti miljardeja ihmisiä ennen kuin Woodsin aika maan päällä on ohi.

Artikkeli: tigerwoods.com

Etsi luettavaa