Hyppää sisältöön

PGA Tour – Hurja päivä Honda Classicissa

Golf

Adam Scott

PGA Tour tarjosi upeaa golfviihdettä lauantain kierroksella. Kävin itse todistamassa dramaattista kolmatta kierrosta PGA Nationalin kentällä.

 

Päivän parhaan ryhmän tittelin ansaitsevat kärkiparin edessä pelanneet Adam Scott ja Sergio Garcia. He aloittivat kierroksen loistavasti ja pelasivat suurimman osan päivää virheetöntä peliä. Molemmat ovat loistavia pallonlyöjiä mutta hieman eri tavoin. Avauslyönneissä Scott oli selvästi parempi. Adam toteutti vahvat lentokaaret ja kierteet molempiin suuntiin täydellä ja vapaalla svingillä. Sergio vuorostaan pelasi avaukset enemmän varmistellen. Lentokaari oli toistuvasti matala fade, joka kuitenkin osui väyliin kiitettävästi.

Lähestymisissä molemat todella vakuuttivat. Sergion lentokaari oli matalampi fade kun taas Adam löi korkeampaa kaarta ja molempia kierteitä. Lähestymisten tarkkuus oli loistavaa. Adam ja Sergio loivat birdie paikkoja suurimmalla osalla väylistä. Scott teki päivän aikana peräti kahdeksan birdiä ja hieman kehnommin putannut Sergio viisi. Garcia löi lähestymisen 4 metrin säteelle reiästä seitsemän kertaa ja Scott peräti kymmenen kertaa.

Adam Scott oli jo lähdössä karkumatkalle oltuaan kierrostaan seitsemän alle ennen neljää viimeistä reikää. Takapakkia tuli isosti viidellätoista. Virheettömästi palloa lyönyt Scott löi par kolmosen avauslyönnin lyhyeksi veteen. Droppialueelta lähtenyt wedge taas lensi pari metriä liian pitkälle ja päätyi griinin takana olevaan veteen. Kolmas pallo pysyi kuivana mutta tulokseksi merkittiin 7. Kolmen lyönnin johto mureni yhdellä väylällä.

Scott ei antanut yhden väylän pilata koko kilpailua vaan teki upean birdien vaikealla seitsemällätoista. Ottaen samalla johtopaikan takasin Sergiolta. Viimeisellä Garcia tasoitti pelin omalla birdiellään ja pari lähtee viimeiselle kierrokselle tasatuloksessa -9.

Vaikka keli oli ihanteellinen ja tuuli vähäinen olivat useat kärkipelaajat ongelmissa. Fowler pelasi 74 (+4) eikä tehnyt ainuttakaan birdiä. Niin ikään viimeisessä ryhmässä pelannut Jimmy Walker kirjautti korttiin tuloksen 79 (+9).

Sunnuntaista näyttää tulevan Sergion ja Adam Scottin välinen kamppailu sillä kaksikko (-9) on mukavalla karkumatkalla muusta joukosta. Kolmantena oleva Blayne Barber on yksin tuloksessa -5. Tuloksessa -4 ovat vain Justin Thomas ja Rickie Fowler.

Sunnuntaille ennustan tasaista kamppailua mutta Adam Scottin voittoa. Kierroksesta tulee varmasti viihdyttävä.

Leaderboard

Etsi luettavaa