Hyppää sisältöön

Lyö pidemmälle – Lataa maila oikein backsvingissä

Laaja ”one piece” -taaksevienti on pitkälyöntisten tour-pelaajien ja lajin legendojen tavaramerkki. Taakseviennin alkuvaiheessa ei käytetä ranteita mailan liikuttamiseen vaan paketti liikkuu vartalon yhtenäisellä liikkeellä.

Bubba

Syntyy laaja taaksevienti, jossa lapaa vedetään liikkeen mukana. Huomaa artikkelikuvassa kuinka Bubba Watsonin varsi taipuu taaksepäin liikkeen voimasta. Samaa liikettä ovat käyttäneet pelaajat eri aikakausilla Ben Hoganista, Jack Nicklaukseen ja Tiger Woodsiin. Vaikka svingeissä mailan asento ja ”plane” on erilainen, kaikki lähtivät liikkeelle laajasti vartalon avulla ja ilman ranteita.

Bubba Watson

Ranteiden ja mailan latautuminen vasta taakseviennin huipulla antaa pelaajalle aikaa aloittaa downswingi oikein alavartalosta. Kun ranteet taipuvat myöhemmin taakseviennissä, ne vapautuvat myös myöhemmin downsvingissä synnyttäen voimakkaan piiskan läpi osuman.

Ranteiden ja mailan latautuminen taakseviennin huipulla parantaa suunnanvaihdosta ja antaa pelaajalle aikaa aloittaa liike oikein alavartalosta.

Tämä liike siis parantaa tarkkuutta, pituutta ja rytmiä.

Ei muuta kuin treenaamaan!

Etsi luettavaa