Hyppää sisältöön

Ilonen ja Korhonen hakevat menestystä Malesiasta

Golf

Mikot Ilonen ja Korhonen pelaavat neljännen kisan viiteen viikkoon. Miehet ovat viivalla Malesiassa, jossa Ilonen starttaa kierrokselleen huomenna kello kahdeksan Suomen aikaa. Korhosen avausdraivi lähtee lavasta jo kello 1.30 aamuyöllä.

ilonenpalmuja

Maybank Championship pelataan Kuala Lumpurin Royal Selangor Golf Clubilla. Mikko Ilonen ei ole aiemmin pelannut kenttää, vaikka Malesiassa hän on pelannut peräti seitsemän kertaa. Parhaimmillaan hän on sijoittunut kisassa seitsemänneksi.

”Kenttä on fantastisessa kunnossa, niin hyvä kuin täällä voi olla. Olosuhteet tulevat olemaan pelaamisen kannalta raskaat, siihen on vaan sopeuduttava. Toistaiseksi olen nauttinut lämmöstä”, Ilonen sanoi tiedotteessaaan.

”Odotan tulostason nousevan kovaksi, menestyäkseen pitää saada punaista väriä ( birdejä) korttiin tasaiseen tahtiin”, hän ennustaa.

Vuonna 2004 Ilonen johti kisaa kahden kierroksen jälkeen, kolme vuotta myöhemmin hän oli ennen viikonlopun kierroksia kärjestä lyönnin perässä.

Korhonen haki lyönti Suomessa

Ilosen lisäksi Malesian lämpöön lähti Mikko Korhonen, joka Ilosen tapaan vietti väliviikon Suomessa. Täällä Korhonen hioi lyöntitekniikkaa hallissa.

”Lyönti oli lähtenyt vähän väärille urille ensimmäisten kilpailuiden aikana. Sitä Louhion Markun kanssa vähän korjailtiin koti-Suomessa. Nyt on jo ideaa ihan erilailla”, hän kertoi tiedotteessaan.

Korhonen lähti matkaan sunnuntaina ja on caddiensa Karri Kakon kanssa reissussa seuraavat viisi viikkoa. Minikiertueen aikana Korhonen pelaa kisat Malesian lisäksi myös Australiassa, Thaimaassa ja Intiassa. Viikon päästä käynnistyvän Australian-kisan jäljeen kaksikko hengähtää lomaviikon Balilla.

”Väliviikko Balilla tuli ihan logistisista syistä. Australiasta lento sinne on kolme tuntia ja Suomeen 30 tuntia ja aikaerot päälle molempiin suuntiin, seuraava kisa kun on kuitenkin Thaimaassa”, Korhonen sanoo.

Korhonen käynnistää ensimmäisen kierroksensa kello 9.30 paikallista eli 3.30 Suomen aikaa. Olosuhteet ovat kuumat ja kosteat. Sääennusteet lupaavat ukkoskuuroja, joten kisa saattaa keskeytyä välillä.

”Lämpöä piisaa kuin saunassa. Nesteytys on pidettävä kunnossa! Kenttä on aika kiva, old school -tyylinen puistokenttä, jossa on tree line -reikiä (puita väylän reunalla) paljon”, Korhonen sanoo.

Malesian-kisan palkintopotti on kolme miljoonaa euroa. Sitä havittelee melko nimekäs osanottajajoukko. Viivalla ovat esimerkiksi Martin KaymerLouis OosthuitzenMatthew Fitzpatrick ja Thomas Peters.

Etsi luettavaa