Hyppää sisältöön

Ilonen jälleen alle parin — Kakko kohensi asemiaan Dubaissa

Roope Kakon osakkeiden arvo nousi perjantaiaamuna Dubaissa. Kakko petrasi eilistä par-tulostaan kolmella lyönnillä ja nousi ryminällä tulosluettelossa. Mikko Ilonen on edelleen paras suomalainen kisassa.

RoopeKakko

Roope Kakko oli perjantain suomalaisnimi Dubai Desert Classicissa. Emiratesin Golf Clubin Majilis-kentällä pelattavassa kisassa Kakko onnistui pelaamaan tuloksen 69 eli kolme alle parin. Sen ansiosta hän kohensi merkittävästi asemiaan kisassa

Eilen Kakko pelasi pariin ja jakoi 64. sijaa. Perjantain jälkeen hän jaetulla 34:ntena. Kakko aloitti kierroksensa bogilla, mutta pelasi sen jälkeen virheetöntä golfia.

”Kävin alkuvaiheilla kuumana kuin hellankoukku. Tämä vaihe meni onneksi pian ohi, sitä avittivat loistovedot rei’illä viisi ja kuusi, joilla sain korttiin birdiet”, Kakko kertoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Neljä birdietään Kakko teki par-nelosilla.

”Par-viitoset jäivät hyödyntämättä. Niillekin tulee tulosta, kun on kärsivällinen. Pieni arkuus on vaivannut pelaamista. En ole uskaltanut antaa mennä rennosti. Viikonloppuna pitää rakentaa tekeminen ilon kautta, parantaa hivenen joka osa-alueelta.”

Tilastojen valossa Kakon pitkä peli oli tänään jiirissä, sillä Majlis-kentän kapeilla väylillä hän osui yhdeksällä avauksella väylään ja greeniosumia kertyi peräti 16.

Ilonen lopetti jälleen birdieen

Kakon tapaan aamuvuorossa perjantaina oli Mikko Ilonen, joka onnistui alittamaan parin jo kymmenettä kertaa putkeen. Tänään Ilosen tulos oli 70 lyöntiä. Hänen yhteistuloksensa on -4 eli yhden parempi kuin Kakolla.

Eiliseen tapaan Ilonen päätti kierroksensa birdieen.  Ilonen jakaa kahden päivän jälkeen 24. sijaa muun muassa Rory McIlroyn kanssa.

Ilosen kenttäpeli ei ainakaan tilastojen valossa ollut yhtä vakuuttavaa tänään kuin Kakon. Lahtelainen onnistui kuitenkin lähipelissään mainiosti, sillä hän onnistui tekemään up & downin eli chippaamaan ja puttamaan pallon sisään jokaisella neljästä yrityksestä.

”Olosuhteet olivat erinomaiset tuloksenteolle. Pelini oli tasaista. Ilonaiheena omassa olossa on tyyneys, osaan ottaa epäonnistumiset vastaan reagoimatta niihin peliä haittaavalla tavalla. Kärsivällisyys on ollut hyveeni, pysyn mainiosti hetkessä”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Perjantaina Ilosen korttiin merkattiin kaksi bogia, josta toinen syntyi bunkkerista ja toinen kolmen putin seurauksensa.

”Viimeiselle reiälle tullut birdie jätti torstain tapaan hyvän maun. Oli eka kerta kun selvitin cutin kaikissa Lähi-idän kisoissa, siitä nostan itselleni ison peukun.”

Puttiongelmistaan päässyt Els toisena

Kisan toisena viilettää 46-vuotias Ernie Els, joka on saanut puttaamiseensa taas jotain tolkkua. Puttijipsistä kärsinyt Els vastusti aikoinaan tänä vuonna voimaan astunutta sääntöä, jossa putterin ankkurointi vartaloon kiellettiin. Nyt hän näyttäisi saanee puttiliikkeensä iskuun lyhytvartisellakin mailalla.

Tältä Elsin puttaaminen näytti pahimmillaan viime lokakuussa:

 

Dubaissa Els on putannut lyhyellä putterilla jo paremmin, vaikka hänen johtoasemansa perustuu toki myös erinomaiseen pitkään peliin ja lähestymiin.

Els pelasi tänään bogittoman kierroksen. Kun kentän 72 lyönnin par-tuloksesta vähentää Elsin tekemät kolme birdietä ja yhden eaglen saadaan erotukseksi 67. Elsin yhteistulos kahden päivän jälkeen on yhdeksän alle parin.

Perjantain jälkeen Ilonen on kärkeä kuusi lyöntiä perässä ja Kakko seitsemän. Kilpailun kärjessä pelaa Rafael Cabrera-Bello, joka on tuloksessa -10. Elsin kanssa toista sijaa jakavat Danny Willett ja Trevor Fisher Jr.

Kilpailua voi seurata Viasat Golfilta ja Viaplayltä.

Etsi luettavaa