Hyppää sisältöön

Euroopan Tour siirtyi Australiaan — lähtöviivalla Ilonen ja Korhonen

Perth International palaa vuoden tauon jälkeen Euroopan Tourin ohjelmistoon. Kun heräät huomenna aamulla, suomalaispelaajat Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen ovat todennäköisesti jo lopettaneet kierroksensa Australiassa.

 Petri Timonen)

Mikko Ilosen ja Mikko Korhosen kisaputki jatkuu tällä viikolla Perthissä, Australiassa. Kisakenttänä toimii Lake Karrinyup -kentällä.

”Tykkään kentästä, vähän pehmeämpi kuin viime vuosina, tulee toki kovettumaan ainakin viikonlopuksi. Päivä kerrallaan koitetaan nauttia pelistä”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Korhosella on Perthin-kisasta hyviä muistoja, sillä kun se pelattiin edellisen kerran, nummelalainen sijoitti 15:nneksi.

Korhonen aloitti kauden tammikuun lopulla ja on ehtinyt pelata melko lyhyessä ajassa jo neljä kisaa. Niissä hän on päässyt jatkoon kaksi kertaa, joskin kumpanakaan viikonloppuna peli ei ole kulkenut ja sijoitus on jäänyt vaatimattomaksi.

”Ei tässä ihmeitä voi tehdä, perusjuttuja. Välillä tuntuu pelaaminen tosi hyvältä ja välillä surkealta. Täytyy vain olla kärsivällinen. Hyvä pelisuunnitelma ja sen noudattaminen, siitä lähdetään.”

Ilonen keräillyt energiaa

Mikko Ilonen on aloittanut kauden paremmin kuin koskaan. Hänen huonoin sijoituksensa on 22. ja paras 12:s. Nähdäänkö tällä viikolla ensimmäinen top-10-sijoitus?

”Malesian kisan jälkeen olen mennyt rauhallisin askelin, keräillyt energiaa tulevaa taistoa varten. Kenttä on todella makea, paljon korkeuseroja ja hienosti muotoiltu. Viheriöt eivät ole ihan parhaassa tikissä. Tuuli on puhaltanut vinhaan, mikäli kelit jatkuvat samanlaisina, puttaamisesta voi tulla melkoista arpapeliä”, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

Kisan nimekkäimmät pelurit ovat Louis Oosthuizen ja Victor Dubuisson. Kisan voittoa vuodelta 2014 puolustaa tanskalainen Torbjörn Olesen.

”Eurooppalaiset saavat kyllä pistää parastaan pärjätäkseen ausseille, jolle tuuliset kelit ja olosuhteet ovat tuttuja”, Ilonen ennakoi.

Korhosen lähtöaika torstaina on klo 8.20 paikallista eli 2.20 Suomen aikaa. Mikko Ilonen lähtee matkaan 40 minuuttia aiemmin.

Kilpailua voi seurata Viaplayltä ja Viasat Golf -kanavalta.

Etsi luettavaa