Hyppää sisältöön

Byron Nelson – Klassinen vinkki lyöntikoneelta

OldieGolf

Byron Nelson on yksi suosikeistani. Nelsonin tarkkuus oli legendaarisen hyvä ja tilastot kertovat uskomattoman kovasta pelaajasta. Vuonna 1945 Byron Nelson voitti 18 kilpailua PGA Tourilla ja 11 peräkkäin. Kauden kierroskeskiarvo 68,33 piti pintansa aina vuoteen 2000 asti, jolloin muuan Tiger Woods rikkoi 55-vuotta kestäneen ennätyksen.

Yksi Byron Nelsonin ajattomista vinkeistä toimii varmasti myös tänä päivänä. Tätä liikettä kannattaa harjoitella, jos käsien ja vartalon välille ei löydy hyvää yhteyttä downsvingissä. Oikein toteutettuna liike myös poistaa slaissin kokonaan.

Byron Nelson halusi tulla osumaan lyöntilinjan sisäpuolelta. Toteuttaaksen tämän Nelson opetteli liikkeen, joka eliminoi ”over the top” virheen suunnanvaihdoksessa. Byron pyrki pudottamaan oikean kyynärpään aina vyöhön asti ennen kuin vartalo kääntyi kohteen suuntaan downsvingissä.

Byron Nelson

Kun kyynärpää kiinnittyi lonkkaan, kääntyivät vartalo ja kädet läpi yhtenä pakettina. Silloin maila tuli osumaan hieman sisältä ja yhdessä vartalon kanssa.

Byron Nelson1

Vaikka välineet ovat muuttuneet sitten 40-luvun, toimivan svingin mekaniikka on edelleen sama. Tätä liikettä kannattaa siis kokeilla käsien ja vartalon yhteyden parantamiseksi.

 

 

Etsi luettavaa