Hyppää sisältöön

Connection: Näin laitat svingin eri osat toimimaan saumattomasti yhdessä

GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen perehdyttää yhtenäisen svingin harjoitteluun. Näiden neljän harjoitteen avulla parannat käsivarsien, hartioiden ja vartalon yhteyttä svingin aikana.

Svingin eri osien yhteistoiminta mahdollistaa vaivattoman kokonaisliikkeen ja parantaa osumien laatua. Golflyönnissä connectionilla tarkoitetaan yleensä käsien, hartioiden ja keskivartalon harmonista yhteistoimintaa.

Mailahuput kainaloissa

Yleisimmin tunnettu harjoite on laittaa pyyhe tai mailahuput kainaloihin. Aseta pyyhe riittävän korkealle ojentajien keskitasolle ja purista se paikoilleen rintakehän avulla.

Lyö puolikkaita lyöntejä pitäen huput tai pyyhe paikallaan. Pidä liike pehmeänä kehittäen samalla lavan kontrollia, jolloin pallon lähtösuunta on toistettavasti kohteeseen.

Kyynärpäiden etäisyys vartalosta

Kyynärpäiden suunta tulee olla alkuasennossa luonnollisesti kohti vartaloa. Näin varmistat käsivarsien liikkeen yhtenäisyyden vartalonkiertoon.

Lyö vajaita svingejä tunteella, jossa johtavan käden kyynärpään etäisyys pallosta pysyy samana. Taaksevientiä johtaa vasen käsivarsi ja läpivientiä oikea.

Huomioitavaa on, että tämä on pelaajan subjetiivinen tunne, mutta mielikuvan merkitys connectionin luomisessa on tärkeä.

Oikean käden svingit

Tue vasemmalla kädellä oikean olkavarren päältä. Luo tunne, jossa kädet pysyy rintakehän etupuolella läpi lyönnin.

Pehmeä lyönti yhtenäisen svingin tietoisuudella parantaa osumatarkkuutta ja pallon lähtösuunnan toistettavuutta.

Hanska vasemmassa kainalossa

Jokaisessa käymssäni tour-kilpailussa vähintään yksi pelaaja harjoittelee hanska vasemmassa kainalossa.

Pelaajat saattavat harjoitella vajaita wedgejä tai täysiä drive-lyöntejä. Käsine vasemmassa kainalossa yhdistää vasemman käsivarren rintakehän kanssa. Ojentajan ja rintalihaksen yhteistoiminta liittää yhden vipuvarren toimintaa ja aktivoi vartalonkiertoa.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa