Hyppää sisältöön

Collin Morikawalle Dubai on toistaiseksi saavuttamaton linnake: ”Uskon kykeneväni voittamaan”

Collin Morikawan tunnistaa kentällä helposti hymystä ja hyväntuulisesta olemuksesta

Kaksinkertainen major-voittaja tekee rikkoo monia ennätyksiä, mikäli hän nousee voittaa DP World Tour Championshipin ja Race to Dubai -listan.

Heinäkuussa Open Championshipin toisena majorina voittaneella Collin Morikawalla on kaikki valtit käsissään European Tourin finaalkisan käynnistyessä hänen osaltaan torstaina kello 10.45 Suomen aikaa.
24-vuotias kalifornialainen johtaa Race to Dubain -pistelistaa ja saa kirittäjäkseen avauspäivänä maanmiehensä Billy Horschelin

Emirate Estatesin Earth Coursella pelataan paitsi kolmen miljoonan dollarin ykköspalkinnosta DP World Tour Championshipissa, etenkin pistelistan kuninkuudesta, jota ei sen pitkän historian aikana (1972-) kertaakaan ole voittanut USA:n edustaja.

Viikonloppuna se on hyvin todennäköistä, ei kuitenkaan varmaa.  Morikawa ja Horschel ovat pistelistalla aivan omilla luvuillaan. Vain neljällä muulla pelaajalla on mahdollisuus nousta Race to Dubain sankariksi. Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick, Min Woo Lee ja Paul Casey tarvitsevat ehdottomasti ykköstilan, sekä listan kärkikaksikolle sijoitukset riittävän kaukana kärjestä.

Collin Morikawalle kilpailumatka Dubaihin on kolmas vuoden sisään.  Edellisvuonna hänellä ei riittänyt kauden päätöskilpailussa puhtia kärjen uhkaamiseen, vaikka sijoitukseksi tulikin lopulta kymmenes.
Dubain perinteisessä talvikilpailussa, Omega Dubai Desert Classicissa hieman myöhemmin sijoitus oli vaatimattomasti 68.

”Olen panostanut viimeisen viikon ja harjoituspäivien aikana kovasti sen eteen, että olisin valmis menestymään, pelaamaan parhaan osaamiseni mukaan. En halua laskea tätä mahdollisuutta käsistäni. Tulin tänne voittamaan kilpailun, joka varmistaisi myös Race to Dubain ykköstilan”, Morikawa julisti mediatilaisuudessa.

Open Championshipin ykköstilan jälkeen Morikawa oli neljäs olympialaisissa ja lokakuussa toinen Rory McIlroyn jälkeen The CJ Cupissa. Fedex Cupin kolme finaalikisaa menivät ennen USA:n juhliin päättynyttä Ryder Cupia täysin poskelleen loukkaantumisistakin johtuen.

Rory McIlroy, sekä toinen kaksinkertainen ET:n päätöskisan voittaja Matt Fitzpatrick ovat paperilla kovimmat haastajat yhdessä Billy Horschelin kanssa.
Riittävää kovuutta kilpailun voittamiseeen voi myös odottaa Patrick Reediltä sekä Sergio Garcialta.

DP World Tour Championshipin näyttävät suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanava klo 9.00-15.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa