Hyppää sisältöön

Collin Morikawalla on mahdollisuus saavuttaa voitto mitä idolillaan ei ole: ”Tigerin ennätysten rikkominen on ollut juniorista asti motivaationi lähde”

Collin Morikawa saa kolmen kalifornialaispelaajan kanssa muodostamassaan ryhmässä tavanomaistakin enemmän peukutuksia torstaina ja perjantaina. KUVA: GETTY IMAGES

Maailmanlistan kakkonen ei haikaile Saudi Golf Leaguen raha-apajille. Välinevalmistajansa TaylorMaden kanssa hän teki vastikään monivuotisen jatkosopimuksen.

Torstaina käynnistyvällä Genesis Intivitationalilla ( Los Angeles Open 1926-) on lähes satavuotinen historia, sekä voittajien listalla suuri osa USA:n valovoimaisimmista tähdistä.

Listalta puuttuu Tiger Woods, jolle Riviera Country Club on ollut tekemätön rasti.

Paras saavutus, toinen sija tuli vuonna 1999, jolloin kisa pelattiin poikkeuksellisesti toisella kentällä.

Riviera Country Club on kenttä, jolla Los Angelesin lähistöllä lapsuutensa asunut Tiger käynnisti PGA Tourin uransa.

Ikää hänellä oli 30 vuotta sitten 16 vuotta ja 59 päivää. Tuloksena oli karsiutuminen.

PGA Tour on henkinen kotini

Collin Morikawa avasi tiistaina kisan alla tuntemuksiaan medialle.

Edellisvuoden 43. sija ei noussut aiheeksi, vaan ajankohtainen sarvien kolistelu PGA Tourin ja Saudi Golf Leaquen välillä ja siiihen liiittyvät ”pelaajakaupat.”

Morikawa vastasi selkeästi argumentoiden, miksi hän liputtaa PGA Tourin puolesta

Tiger Woodsin (vas.) voittaessa Mastersin 1997 peräti 12 lyönnnin erolla seuraaviin, Collin Morikawa (oik) oli reilun kahden kuukauden ikäinen.KUVA: GETTY IMAGES

”Olen pelannut lapsuusajan unelmieni mukaisesti 2,5 vuoden ajan PGA Touria. Tiger Woods oli idolini, jota vastaan haaveilin pääseväni pelaamaan, rikkomaan hänen ennätyksiään. Siitäkin huolimaetta että useimpia niistä on toki lähes mahdoton parantaa.”

”En ole koskaan edes miettinyt, mikä voisi olla vaihtoehto PGA Tourille”, Morikawa taustoitti tulokulmaansa.

Morikawa on toki pelannut lukuisissa PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskisoissa, majoreissa ja WGC:n kisoissa.

Menestyminen näissä avasi hänelle syksyllä mahdollisuuden käydä kuittaamassa DP World Tour Championshipin voiton myötä koko Tourin pistelistan voiton.

”Kun maailman huippuja sekä sinne pyrkiviä pelaajia seuraa, he kaikki ovat aiemmin urallaan ottaneet PGA Tourin tavoitteekseen.”

”Pelaan nyt tourilla jonne tunnen henkisesti kuuluvani.”

Morikawa vahvisti kommenteilllaan kuuluvansa Jon Rahmin, Patrick Cantlayn, Rory McIlroyn, Tiger Woodsin ja  Brooks Koepkan tavoin niiden tähtien joukkoon, jotka ovat käytännössä vastanneet Saudi Golf Leaguelle kiitos, mutta ei kiitos.

Saudi Golf League ei ole antanut konkreettisia vastauksia

Morikawa muistutti myös siitä, että tulevaisuudessa hän saattaa punnita suhdettaan Saudi Golf Leagueen tarkemmin.

”Jotta näin tapahtuisi, tarvitsisin konkreettisia suunnitelmia. Toistaiseksi keskustelu on ollut vaikeaa, koska esitettyihin kysymyksiiin ei ole saatu vastauksia.”

PGA Tourilla pelaajat ovat itsenäisiä elinkeinon harjoittajia, asemaa ei voi verrata työntekijän rooliin.

Collin Morikawa on siirtynyt TaylorMaden uuden Stealth Plus draiverin käyttäjäksi. Mailanpäähän on tullut lisää vauhtia, mutta voittoon asti lento ei toistaiseksi ole riittänyt. KUVA TaylorMade

Alkuviikosta uutisoitiin Morikawan tehneen monivuotisen jatkosopimuksen TaylorMaden kanssa.

“TaylorMade on ollut kumppanini ammattilaisurani ajan. Olen todella motivoitunut jatkamaan työskentelyä heidän kanssaan. TaylorMade on tuotteiden ja pelaajien kanssa työskentelevän tiiminsä kanssa nostanut standardit aivan uudelle tasolle”, Morikawa kertoi kokemuksistaan.

Genesis Invitationalin kaksi ensimmäistä kierrosta hän pelaa kahden muun Kaliforniasta syntyisin olevan tähden, Xander Schauffelen ja Cameron Champin kanssa. Ryhmä pääsee kierrokselleen jo klo 17.35 Suomen aikaa.

Mahdollinen ykköstila Los Angeles Openissa olisi ensimmäisiä, mutta ei ensimmäinen maineteko, jossa Tiger jäisi Morikawan taakse.

Colin Morikawan merkittäviä ennätyksiä

Colin Morikawalla oli vuodenvaihteen molemmin puolin DP Wordl Tourin Championshipin jälkeen neljässä perättäisessä kisassa mahdollisuus nousta maailmanlistan ykköseksi.

Morikawa jätti mahdollisuutensa käyttämättä. Majoreihin liittyviä ennätyksiä hänellä on ikäänsä peilaten jo useita.

Tässä niistä mielenkiintoisimpia:

 -Ensimmäinen pelaaja kautta aikojen, joka on voittanut kaksi majoria ensimmäisellä osallistumiskerrallaan (PGA Championship 2020 & The Open 2021)

-Kaksi major-voittoa kahdeksassa ensimmäisessä kisassa. Samaan pystyi Bobby Jones vuosina 1923-1924.

-Tiger Woodsin kanssa ainoa pelaaja, joka on voittanut The Openin ja PGA Championshipin alle 25 vuoden iässä.

-Ainoa pelaaja joka on alle 25 vuoden ikäisenä pelannut kahdessa voittamassaan majorissa päätöskierrokset ilman bogeja

-Kolmas USA:m pelaaja, joka on voittanut alle 25 vuoden iässä kaksi majoria ja Ryder Cupin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa