Hyppää sisältöön

Collin Morikawa rikkoi Tigerin ennätyksen – Viktor Hovland haastajan roolissa Tour Championshipissa

Collin Morikawa (oik.) ja caddieJonathan Jakovac (vas.) ovat voittaneet yhdessä kaksi majoria, DP World Tourin finaalin ja kolme PGA Tourin kisaa. Edellisestä voitosta on jo 21 kuukautta. KUVA: GETTY IMAGES

Collin Morikawa (61-64,-15) paransi Tiger Woodsin 16 vuotta vanhaa Tour Championshipin ennätystä kahdella lyönnillä. Viktor Hovland jakaa tasoitukset huomioiden kärkipaikkaa, Scottie Scheffler on parivaljakosta kahden lyönnin päässä.

Tulostaso on ollut hurjaa East Lake Golf Clubilla Atlantassa, jossa sunnuntaina ratkeaa, kuka lopulta voittaa koko kauden kestäneen FedEx Cupin.

Collin Morikawa lähti kisaan sijaluvulta 24:s, Scottie Scheffler sai pistelistan ykkösenä yhdeksän lyöntiä etumatkaa, Viktor Hovland toisen sijansa johdosta seitsemän.

Morikawa on painellut kaksi ensimmäistä kierrosta omilla luvuillaan. Kisan aiempi ennätys oli Tiger Woodsin 127,-13 kauden 2007 kisasta. Hänen lisäkseen vain Xander Schauffele oli aiemmin alittanut 130:n lyönnin rajan.

26-vuotias kalifornialainen on Strokes Gained -tilastoissa ykkönen lähestymisissä, toinen avauksissa ja neljäntenä puteissa.

Kahden kierroksen aikana hän on voittanut kilpakumppaneitaan keskimäärin 11,67 lyöntiä.

”Kovia tuloksia ja runsaasti birdejä tullaan kisassa tekemään myös viikonloppuna. Minun on kyettävä jatkamaan hyvää peliäni myös seuraavilla kierroksilla, marraskuusta 2021 asti ilman ykköstiloja kiertänyt Morikawa ennakoi.

Voitottomien kilpailujen lukumäärä seuraavien 21 kuukauden aikana on hämmästyttävän suuri 42.

Fedex Cupin voittaa pelaaja, jonka yhteenlaskettu tulos, meneillään olevaan kisaan annettu tasoitus huomioiden on alhaisin.

Morikawan (-16), Hovlandin (-16) ja Schefflerin (-14) lisäksi hyvissä asemissa ovat Keegan Bradley (-13), Jon Rahm (-12) ja Xander Schauffele (-12).

Selkävaivoista kärsivän edellisvuoden sankarin Rory McIlroyn (-10) tai hänen takanaan tuloslistalla olevien 23 pelaajan nousu ohi kärkikuusikon olisi järisyttävä yllätys.

Lauantaina kuusi kuuminta paria lähtevät kierrokselleen klo 21.05-22.00

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät kisan kanavillaan suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Etsi luettavaa