Hyppää sisältöön

Collin Morikawa The Openin sankari – Louis Oosthuizen taipui kolmanneksi

Collin Morikawa pelasi virheettömän päätöskierroksen Royal St George´s Golf Clubilla voittaen The Openin kahden lyönnin marginaalilla

Ensimmäistä kertaa The Openissa pelannut Morikawa jätti Jordan Spiethin kahden lyönnin päähän.

Collin Morikawa saavutti kahdeksannessa pelaaamassaan majorissa toisen ykköstilansa.The Openiin osallistuminen oli hänelle ensimmäinen, sillä edelliskaudella kisaa ei koronan takia pelattu.
Kolmen ensimmäisen kierroksen ajan kisaa johtanut Morikawan pelikaveri Louis Oosthuizen antautui valitettavan helposti olosuhteisssa, jotka olivat kuin luodut hyvälle tulokseteolle.

Hänen ensimmäinen boginsa neljännellä tasoitti pelin. Kentän helpoimpiin kuuluvalla seitsemännellä Morikawa teki birdien, siirtyen kahden lyönnin johtoon bogiin sortuneen etelä-afrikkalaisen edelle. 
Morikawan kolmen birdien putki (7-9) antoi ensikertalaiselle turvallisen johdon, joka ei kierroksen aikana enää supistunut kahta lyöntiä pienemmäksi.

Pahimmaksi uhkaajaksi nousi Jordan Spieth, joka kahden alkureiän bogin jälkeen sai siivet selkäänsä seitsemännen eaglella.

Morikawan peli oli kuvaannollisesti tilanteeseen sopivaa, virheetöntä. Hän puttasi erittäin hyvin ja oli kärkipään miehistä yhdessä Brooks Koepkan (6.) ja Viktor Hovlandin kanssa ainoa, joka ei tehnyt sunnuntaina bogeja.

”Tämä päivä on yksi elämäni parhaista. Yleisö oli, kuten etukäteen tiesin, parasta ja asiantuntevaa. Erityisen iloinen olen caddieni  Jonathan Jakovacin puolesta. Hänellä on tänään syntymäpäivä”, Morikawa iloitsi voittopuheessaan.

Morikawan ensimmäinen major-voitto tuli edellisvuoden toukokuussa PGA Championshipissa. Uran viides voitto PGA Tourilla nostaa hänet maailmanlistalla kolmannneksi ohi Justin Thomasin.

Jordan Spiethille toinen sija oli merkittävä saavutus kaudella, joka on nostanut hänet takaisin terävimpään kärkeen. Kolmen major-voiton ja kolmen kolmannen sijan lisäksi kakkossijoja on  majoreissa 27-vuotiaalla pelaajalla jo neljä.
Paikka USA:n Ryder Cup -joukkueeseen saattoi joidenkin mielestä olla ennen viikonloppua kiikunkaakun, vaan ei ole enää Spiethin kiivetessä maailmanlistalla 20:n joukkoon.  

Louis Oosthuizenin synkkä sarja sai jatkoa

Etelä-Afrikan huippusuositulle Louis Oosthuizenille kolmen kierroksen mittaisen johtopaikan menettäminen oli varmuudella yksi uran suurimmista pettymyksistä. Jo lauantaina pelissä oli näkyvissä säröilyn merkkejä. Sunnuntain esitys oli kuitenkn luvattoman pehmeä. Vaikka tuloksen takana on ehkä rahtusen epäonnea ja huonoja pomppuja, itsetutkiskeluun on aihetta.

Vuoden 2010 The Openin voiton jälkeen Oosthuizenilla on nyt majoreista kuusi kakkostilaa ja kaksi kolmatta. Vastaavaa rekordia ei löydy 11 vuoden jaksoon yhdeltäkään huipulta toisen maailmansodan jälkeen.

Morikawa on jo suurten kisojen erikoismies

Morikawa siirtyi ammattilaiseksi 2019 ja voitti muutaman viiikon kulutttua ensimmäisen kerran PGA Tourilla.
Koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen kesäkuussa 2020 Morikawa osoitti hämmästyttävää kovuutta Jack Nicklauksen kotikonnuilla Muirfield Villagella nousemalla kolman lyönnin takaa (kolme reikää jäljellä) uusintaan ja lopulta voittoon uhrinaan tulikuumassa vireesssä ollut Justin Thomas.

PGA Championshin ykköstila elokuussa oli myös näytös viimeisen kierroksen noususta. Kilpailun historian paras voittajan viimeinen kierrostulos 64 jätti muut voitontavoittelijat ihmetyksen valtaan. 
Maaliskuussa 2021 Morikawa oli paras Floridassa maailmantähtien WGC-kilpailussa. Kun tähän listaan lisätään nyt suvereeni esitys viimeisenä päivänä The Openissa, saa Morikawa ansaittua suitsutusta suurten kisojen viimeisten kierrosten mestarina.
 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa