Hyppää sisältöön

Collin Morikawa löysi rangelta tunteen lyöntiinsä: ”TPC Sawgrass on todella kova testi”

Collin Morikawa on suurten kisojen sankari. Ansiolistalla on kahden majorin lisäksi ykköstilat DP World Tourin finaalista, sekä WGC;n kisasta Floridasta. Kuva: Getty Images.

Ammattilaisuransa ensimmäisen 2,5 vuoden aikana kaksi majoria ja yhteensä kuusi pääkiertueiden ykköstilaa saavuttanut Morikawa hakee uutta nostetta heikosti sujuneen kauden 2022 jälkeen. Players Championshipissa hän on avauspäivän jälkeen toisena tuloksellaan -7.

Collin Morikawa voitti keväällä 2020 supertähtien nenän edestä PGA Championshipin, seuraavan vuoden heinäkuussa The Openin. DP World Tourin finaalikisassa Dubaissa hän nappasi ykköstila Rory McIlroyn kompuroitua tavalla, joka sai hänet kisan päätyttyä repimään paitansa riekaleiksi.

Taivas oli menestyksen osalta auki maailmanlistan kakkoseksei nousseelle kalifornialaiselle.

Käännekohdaksi muodostui vuoden viimeinen kisa, Tiger Woodsin Hero World Challenge. Morikawa johti viimeiseen päivään lähdettäessä selvällä marginaalilla, mutta askelmerkit sekosivat.

Tarjolla ollut maailmanlistan ykköspaikka jäi saavuttamatta. Hänellä oli vuoden 2022 alussa vielä pari kertaa sama mahdollisuus, mutta paras tuntuma omaan peliin oli kirvonnut.

Vuosi 2022 muodostui valtavan suureksi pettymykseksi komeetalle. Majorien kaksi viidettä olivat lievä lohtu kaudella, jonka päätyttyä hän oli maailmanlistalla 11.

Alkanut kausi on käynnistynyt lupaavasti, viidessä startissa plakkariin on tullut jo sijaluvut toinen, kolmas ja kuudes.
Edellisviikon Orlandon kisassa Morikawa karsiutui, ja suuntasi suoraan meneillään olevan kisan maisemiin Ponte Vedra Beachille.

”Harjoittelin tavalla, joka on minulle tavanomaista poikkeavaa. Halusin löytää kateissa olleen tunteen lyöntiin. Kolmena perättäisenä päivänä löin 5-6 ämpärillistä palloja. Se tuntui hienolta”, torstain kierroksellaan etenkin lähestymisiään tarkasti lyönyt Morrikawa myhäili kierroksensa jälkeen.

Strokes Gained -tilastossa (+3,8) oli lähestymisissä paras, avauksissa kolmas (+1,388) 144 pelaajan joukossa.

20:n ensimmäisen joukossa hän oli myös viheriön ympäristössä (+0,62) sekä putteri kädessään (+,0877).

”TPC Sawgrassin kentällä hyvät avaukset antavat pohjan tuloksentekoon. Vaikka missasin (9/14) muutamia avauksia, olin niillä joilla birdiet tulivat keskellä väylää.”

Edellisvuonna Morrikawa karsiutui, 2021 sijoitus oli 41. Vuoden 2020 kilpailu puhallettin koroviruksen maailmanvalloituksen johdosta poikki avauspäivän pelien jälkeen.

Hole-in-one saariviheriöllä käynnisti kansanjuhlan

TPC Sawgrassin legendaarisella 17:lla väylällä holarit ovat varsin harvinaisia. Edelliset 40 kllpailua olivat tuottaneet vain 11 onnistumista, torstaina nähtiin 12:s.

Lippu oli ensimmäisellä kierroksella saariviheriön etureunassa oikealla. Hayden Buckleyn lähestyminen lensi täydellistä linjaa myöten turvallisesti muutaman metrin pitkäksi. Spinni ja alarinne antoivat pallolle vauhtia kohden reikää….

1

Buckleyn hole-in-one luonnollisesti villitsi yleisön, eivätkä sankarin jalat meinanneet pysyä maassa. Holarikrapulaa hän ei kuitenkaan tähtihetkestään saanut. 18:lla Buckley teki birdien, joka nosti hänet jo kärjen tuntumaan kierroksensa puolivälissä.

Sisäätulokin (kentän 1-9) käynnistyi birdiellä. Valitettavaa Buckleyn kannalta oli se, että kuudella viimeisellä hän teki kaksi tuplaa ja kaksi bogia, kierrostulokseksi tuli 73,+1.

Rory McIlroy sukelsi lähipelissään

Ensimmäisen kierroksen jälkeinen asema Morrikawalla on vahva. Edellä on vain Chad Ramey (64,-8), jonka sijoitus maailmanlistalla on 225.

Kaksi ensimmäistä päivää yhdessä pelaavat Scottie Scheffler (-4), Jon Rahm (-1) ja Rory McIlroy (+4) eivät löytäneet vielä isoa vaihdetta.

McIlroy on kaukana cut-rajan takana sössittyään viheriön ympäristössä sekä putteri kädessään lohduttoman yhteissaldon (-5,8).

”16:n viheriön kolmeputtinen vei pelistäni momentumin”, kierroksensa tuplalla aloittanut ja bogiin lopettanut McIlroy harmitteli. Birdejä vuoden 2018 voittaja teki päivän aikana vain yhden.

Vertailun vuoksi. Kisaa johtava Ramey loisti käsittämättömän kovilla luvuilla samoilla rasteilla, joilla McIlroy liukasteli.

Viheriöillä saldo oli +5,7 lyöntiä, viheriön ympäristössä +1,3. McIlroy jäi päivän yllättäjälle lähipelissä+ putissa lähes 12,8 lyöntiä.

Discovery+ sekä Eurosport 2 näyttävät Players Championshipia suorina lähetyksinä torstaista sunnutaihin.

Kilpailun palkintopotti on ennätyksellisen suuri, 25 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 4,5 miljoonaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa