Hyppää sisältöön

Collin Morikawa kiilautui Louis Oosthuizenin varjoksi The Openissa

Collin Morikawa (64

Louis Oosthuizen (64-65),- 11 teki The Openin uuden ennätyksen. Takaa-ajajista Collin Morikawa (-9) pääsee lauantaina haastamaan majorien ikuisen kakkosen silmästä silmään.

Royal St George´s Golf Clubilla vietettiin loistokelissa tulosmurskajaisia. Louis Oosthuizen (129,-11) sai majorin kahden kierroksen ennätyksen nimiinsä.
Eroa on kuitenkin vain kaksi lyöntiä Collin Morikawaan, joka oli hyvin lähellä kenttäennätyksen 63,-7 sivuamista. Korttiin lyötiin tulokseksi 64, yhteistulokseksi -9. Euroopan ainoan majorin, The Openin jäätyä edellisvuonna pelaamatta, on PGA Championshipin 2020 voittaja ensikertalainen kilpailussa.

Oosthuizenin keulapaikka olisi kenelle tahansa raskas rasti. Kolmas kierros voi olla jo ratkaiseva, suuntaan tai toiseen. Vaikeuslisää siihen tuo etelä-afrikkalaisen surkea sarja majorien menestyksissä. 
Yksi voitto, kuusi kakkostilaa. Mikäli etelä-afrikkalaise peli kulkee, hänellä on mahkut karata johtoon, jota ei voi enää tuhlata. Karkulaisen joutuminen kiinniajetuksi lauantaina toisi helposti tulokseksi ykköstilan lipsumisen jollekin muulle sunnuntaina.

Morikawan takana kolmatta sijaa pitää hallussaaan vuoden 2017 Openin ykkönen  Jordan Spieth (-8).
Kun voittoa kohden kurottelevien listaan lisätään vielä tuloksessa -7 olevat Dustin Johnson, Dylan Frittelli ja Scottie Scheffler, on kisan tulevan voittajan nimi yli 50% varmuudella kirjoitettu muistiin.

Eurooppalaisilla tukalaa

Puolimatkan krouvissa eurooppalaisten voitonmahdollisuudet jäävät varsin pieniksi. CT:n kisan voitolla The Openin paikan saanut Marcel Siem (-6) ja Andy Sullivan (-6) ovat yhdessä Jon Rahmin (-5) sekä Paul Caseyn kanssa vakavimmat haastajat.

Henrik Stensonin, Martin Kaymerin ja Francesco Molinarin Ryder Cup -haaveet hautautuivat

Cut-raja +1 oli liian kova kivikoville mestareille ja konkareille. Major-voittajat ja Ryder Cupia ohjemistoonsa suunittelleet Stenson, Kaymer ja Molinari jättivät tyhjän lapun paikkahakemukseensa karsiutumisellaan The Openissa, joka toimi kaikillä lähes viimeisenä oljenkortena.
Peli ei vaan yksinkertaisesti kulje kovan luokan näytönpaikat etenkin Euroopan puolella ovat todella vähissä elo-syyskuun vaihteeseen

Elisa Viihde Viaplay, V Sport Golf ja Viasat Golf näyttävät kisan kolmannen päivän suorana kello 12.00-22.30. 
Antti Vaalas vastaa selostuksesta, Karri Kakko kommentoinnista

Tulospalvelu

Etsi luettavaa