Hyppää sisältöön

Collin Morikawa: ”Haluan innostaa ihmisiä tekemään asioita, joita he rakastavat”

Collin Morikawa on major-voittaja sekä maailmanlistan paras alle 25-vuotias pelaaja

Kaliforniasta kotoisin oleva 23-vuotias tähti tavoittelee Hawaijilla jo uransa neljättä voittoa PGA Tourilla.

Collin Morikawa on hämmästyttänyt mediaa ja golfyleisöä valmiilla otteillaan koko sen ajan, jonka hän on ammattilaisena pelannut kesästä 2019. Plakkarisss on jo kolme voittoa.

38 kilpailua 2019 -2021 pelannut Morikawa on  karsiutunut vain neljä kertaa, joka on ensiaskeleitaan pääkiertueella ottavalle pelaajalle hämmästyttävä saavutus.

Morikawa kertoo taustastaan, filosofiastaan sekä golfurastaan PGA Tourilla julkaistussa blogissa.

”Tunnen olevani ikäistäni kypsempi. Toisaalta viihdyn erittäin hyvin myös nuorten ja lasten seurassa. Tavoitteeni on omalla esimerkilläni ja puheillani innostaa ihmisiä tekemään niitä asioita, joita he rakastavat”, Morikawa kirjoittaa.

Hänen amerikkalais-japanilainen  isänsä on kotoisin Hawaijilta, amerikkalais-kiinalainen äiti Kaliforniasta, jossa Collin Morikawa asuu.

”Menestykseni rakentuu hyvin paljon sen varaan, että ympärilläni on ollut koko elämäni ajan hyvinä ihmisiä. Perheen lisäksi nykyinen golftiimini on hyvin oleellinen osa kokonaisuutta.”

Collin Morikawa käväisi Dubaissa pelaamassa ET:n päätöskisassa ensimmäistä kertaa PGA Tourin kisojen ulkopuolella sijoittuen kymmenenneksi. Kalenterivuoden 2021 avauskisassa edellisviikolla hän suli viimeisenä päivänä kolmannelta sijalta seitsemänneksi. 

Maailmanlistan sijaluku parani kuitenkin viidenneksi. 

Honolulussa pelattavassa Sony Hawaiian Openissa Morikawa on kisan puolivälissä kolmen lyönnin pääässä Nick Taylorista (-12) seitsemäntenä.

Hänen edellään on myös kaksi todellista PGA Tourin jyrää, major-voittoihin yltäneet 50-vuotias K.J.Choi sekä 47-vuotias Stewart Cink.

Vahvassa vireessä on myös sunnuntaina uusinnan  Harris Englishille hävinnyt Joaquin Niemann (-10), joka jakaa toista sijaa edellisten tavoin. Chileläinen on ystävystynyt itseään 19 vuotta vanhemman Sergio Garcian kanssa jo juniori-ikäisenä. Oheisella videolla parivaljakko kertoo sielujen sympatiasta.

Melkoinen apina lähti amatööriaikoinaan kovan luokan tähdeksi nousseelta Michal Kimiltä. Hän voitti toistaiseksi ainoan PGA Tourin kisansa kesällä 2018. Saman vuoden syksynä käynnistyi lähes 2,5 vuoden jakso,  jonka aikana Kim karsiutui 44 kertaa peräkkäin pääkiertueella täyden fieldin kisoissa. 

Perjantaina tuo sarja katkesi, 27-vuotias kalifornialainen pääsee pelaamaan ilman paineita.

Sony Hawaiian Open, tulosseuranta

Collin Morikawan blogi

Etsi luettavaa