Hyppää sisältöön

Christiaan Bezuidenhout omilla luvuillaan Etelä-Afrikan avoimissa: ”Pelistrategiani toimii”

Christiaan Bezuidenhout saattaa pian olla Etelä-Afrikan ykköspepelaaja

Gary Player Country Clubilla jyvät erottuvat akanoista, menestykseen tarvitaan osaamista kaikilla pelin osa-alueilla.

Huippugolfin ja kauniiden maisemien ystäville on sunnuntaina tarjolla finaalipäivä Etelä-Afrikan kuuluisimmasta Golf Resortista, Sun Citysta. Huipputason lomakeskuksen jalokiviä ovat sen monipuolisesti pelaajan osaamista mittaavat kentätä, Gary Player Country Club sekä Lost City.

Jo 1970-luvulta alkaen ensiksi mainitulla on pelattu Etelä-Afrikan merkittävin kilpailu, Million Dollar Challenge. Nimensä mukaisesti kisan voittajalle oli, vieläpä ensimmäisenä maailmasssa, tarjolla miljoona taalaa kisan voitosta. Palkinto oli hetken aikaa jopa kaksi miljoonaa ykköselle, muiden saadessa tähän verrattuna vain murusia.

Nedbank Challlenge nimellä kulkenut kisa on viimeisten vuosien aikana tasannut rahanjakoaan ja kuulunut ET:n finaalikisoihin. Koronaviruksen takia se peruttiin päättyvältä kaudelta, mutta Etelä-Afrikan avoimet tulivat tilalle.

Ulkomaisia supertähtiä ei ole mukana, mutta vuodesta 1903 järjestetyllä kisalla on luonnollisesti ikoninen asema kotimaassaan.

Gary Player on voittanut South African Openin peräti 13 kertaa vuosien 1956-1981 välisenä aikana, joten kisan pelaaminen hänen nimikkokentällään on 85-vuotiaalle legendalle vuoden merkittävimpiä viikkkoja.

Bezuidenhoutin virheettömyys jättää muut aseettomiksi

Kolmen ensimmäisen päivän äikana Christiaan Bezuidenhout on pelannut tulokset 67-67-67,-15. Eroa kakkostilaa jakaviin Dylan Frittelliin sekä Jamie Donaldsoniin on viisi lyöntiä. Voitto ei vielä ole taskussa, sillä pienikin otteen kirpoaminen muuttaa nopeasti tilannetta tulostaululla.

”Olen pelannut suunnitelmani mukaan ja ollut oman pelini päällä. Näin on tarkoitus edetä myös sunnuntaina”, etenkin lähestymisillään kilpakumppaneistaan Strokes Gained -tilastossa erottunut 26-vuotias Bezuidenhout summaili launtaina. Hän saa parikseen Mastersissa viidenneksi sijoittuneen Frittellin, jolla on Bezuidenhoutin tavoin kaksi ykköstilaa European Tourilta.

Bezuidenhoutilla on ykköstila alla Alfred Dunhill Championshipista. Yksikään pelaaja ei kuluvalla kaudella ole yltänyt kahteen perättäiseen ykköstilaan ET:lla. Ykköstilasta voidaan nähdä vielä kovakin taisto kahden Etelä-Afrikan nousevan pelaajan välillä.

Bezuidenhout on noussut maailmanlistalla jo sijalle 41. Maanmiehistään hänen edellä on vain Louis Oosthuizen, joka ei ole kisassa mukana.

Janne Kaske karsiutui kisasta tuloksin 82-74,+12

 Viaplay ja V Sport Golf näyttävät neljännen päivän suorana lähetyksenä maisemien osalta upeasta Sun Citysta kello 12.00-17.00

Etelä-Afrikan avoimet, Tulosseuranta

Etsi luettavaa