Hyppää sisältöön

Christiaan Bezuidenhout ilman paineita Irish Openin viikonloppuun – suomalaiset karsiutuivat

Christiaan Bezuidenhout on hakenut alkuvuodesta rutiinia ja kovuutta PGA Tourilta ja majoreista

Kalle Samooja (-2) ja Mikko Korhonen (-2) karsiutuivat lyönnillä, Tapio Pulkkanen ( par) sekä Sami Välimäki (+2) selkeämmällä marginaalilla.

Australian Lucas Herbert (-13) johtaa Irish Openia Mount Juliet Estateissa, jossa on viikonloppuna kaikki mahdollisuudet nähdä monia vaiheita sisällään pitävä taistelu kisan voitosta.
Kärkikymmenikköön ei supersuosikkeja Rory McIlroy (-5), Tommy Fleetwood (-5), Shane Lowry (-5), Martin Kaymer (-7) mahdu.

Kaymer on tuonut useaan otteeseen esiin tahtotilaansa mahtua Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen. Tavoite on vuodesta 2014 voitotta pelanneelle saksalaiselle kova, mutta ei toki mahdoton. 
Käytännössä on selvää, että hänen pitäisi ennen karsinnan päättymistä voittaa vähintään yksi kisa ja nousta kärkitaistoon myös Open Championshipissa.

Tuloslistan 16:sta ensimmäisestä 12 on vielä ilman paikkaa Open Championshipiin, johon kolme ensimmäistä kutsun tulee saamaan. 
Voitontavoittelijoista vakavimpiin voidaan nimetä Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhout, joka on näyttänyt  voittamisen taitoaan ET:lla kahden viimeisen vuoden aikana kolmasti. Viimeiset kuukaudet hän on hakenut kovuutta PGA Tourilta, jossa ei ole yltänyt terävimpään kärkeen tasaisen hyvistä esityksistä huolimatta.

Mikko Korhonen kahvilla, Kalle Samooja chippasi bunkkeriin

Suomalaisnelikon pelit päättyivät kahteen kierrokseen. Lyönnillä karsiutuneet Korhonen ja Samooja eivät sortuneet jossitteluun

Mikko Korhonen (69-73,-2) kaatoi päälleen täyslaisdallisen tiedotteessaan.

”Olin ihan kahvilla koko päivän, se on totuus. Jostain kaivoin taistelua loppuun asti. Kaksimetrinen ohi toiseksi viimeisellä ja metrinen ohi viimeisellä reiällä. Eipä siinä jää enää sitten oikein mitään sanottavaa”, Korhonen pohti.
”En ole pettynyt edes siihen, että missasin cutin. Olen pettynyt siihen, miten huono olin koko päivän. Olisi kuulunut pelata joku 78 tänään. Mutta nyt suunnataan katseet eteenpäin.”

Kalle Samooja (68-74,-2) oli avauspäivän jälkeen 19:s, toisen päätyttyä jo ulkona kisasta.

”Kun chippaa bunkkeriin, lyö veteen ja ottaa 40 puttia on tulos sen mukaista”, Samooja tiivisti.

TapioPulkkanen (69-75, par) menetti otteensa peliin bogiin ja tuplaan kierroksen alkuvaiheilla.
Sami Välimäki (75-71,+2) paransi tulostaan, mutta jäi viiden lyönnin päähän cut-rajasta. Pirkkalalainen on karsiutunut neljästi peräkkäin, sijaluku on ollut poikkeuksetta päälle sadan.

Seuraavalla viikolla pelattava Scottish Open pelataan  The Reneissance Clubilla links-kentällä, jossa Samooja on loistanut kahdella viimeisellä kaudella ollen kivikovassa seurassa 20:s ja yhdeksäs.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa