Hyppää sisältöön

Chippaa kontrolloidusti raffista

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Golfvalmentaja Timo Karvinen kertoo, että karheikosta voi chipata tarkasti ja kontrolloidusti.

Kun saavut raffiin uponneelle pallolle, analysoi onko pallo uponnut niin, että se makaa kovaa maata vasten vai onko se osittain ilmassa. Tämä vaikuttaa oleellisesti lyöntitapaasi. Mailan ja maan välisen reaktion hallitseminen vie pelaajan seuraavalle tasolle.

Maata vasten makaava uponnut pallo

Asetu avoimeen alkuasentoon ja varmista, että ylävartalon painopiste on vahvasti pallon etupuolella. Avaa mailan lapa reilusti ja svingaa taakse vahvalla ranteiden käännöllä. Tunne että ranteet kääntää lavan ylös eivätkä kämmenet liiku paljoakaan sivusuunnassa. Jätä ranteet tähän kulmaan ja kierrä hartioilla läpi lyöden mailan pohjabouncella pallon alle maahan. Tämä nostaa pallon jyrkässä kulmassa ylös ja vartalon kierto tuo mailan ulos paksusta heinästä.

Puoliksi uponnut pallo makaa ilmassa

Pelaa kuten chippaat normaalisti pienin muutoksin. Pallon paikka taaempana taatakseen jyrkemmän palloon tulon. Lapa lähes suorassa.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa