Hyppää sisältöön

Chippaa alamäestä hallitusti

Golfvalmentaja Timo Karvinen neuvoo helpon tavan chipata onnistuneesti alamäestä.

Alamäki on haasteellinen paikka kontrolloida lyönnin pituutta. Loivasta alamäestä chipatessa kannattaa pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta jyrkempi alamäki vaatii sopeutumista rinteen kulmaan.

Pelaa rinteen suuntaisesti

Asetu alkuasentoon, jossa paino on vahvasti etummaisen jalan puolella. Voit siirtää oikean jalan taaemmaksi, jotta se ei häiritse mailan liikettä. Selkäranka on suorassa kulmassa rinteeseen ja pallo rintakehän keskikohdan, painopisteen kohdalla.

Kun kroppa on rinteen suuntainen, ei svingiin tarvita suuriakaan muutoksia. Avaa lapaa ja svingaa pallon alta rinteen suuntainen saatto.

Osumassa lapa liukuu pallon alta ja pysyy auki saatossa. Puhdas osuma palloon mahdollistaa korkean lentokaaren. Ideaalisessa lyönnissä pallo pomppaa griinillä kerran ja aloittaa hitaan rullauksen.

Eräs golfhistorian mieliinpainuvin chippi alamäestä on 1982 US Openin toiseksi viimeiseltä reiältä. Katso tallenne Tom Watsonin suorituksesta Pebble Beachin 17. reiällä:

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa