Hyppää sisältöön

Charley Hullin menestysresepti: ”Ajatuksista tyhjä pää kentällä”

Charley Hullin voitto Skotlannissa olisi pieni iso askel ammattilaisuralla

Solheim Cupin kaikkien aikojen nuorimpaan pelaajaan liittyy jo useita superlatiiveja peliuralta. Scottish Openin ykköstila olisi uran ensimmäinen Euroopan mantereella.

Thaimaan Ariya Jutanugarn ja USA:n Ryann O’Toole lähtevät sunnuntain päätöskierrokselle samasta tuloksesta kärkiryhmässä Charley Hullin (-9) kanssa.

Jutanugarn on kolmikosta ansioitunein, kokeneimman tittelistä taisto voisi olla tasainen vertailussa Charley Hulliin.

Hull pelasi LET:lla jo 2013 vain 17 vuoden ikäisenä, syksyllä  myös Solheim Cupissa. LET:lla hänellä on kuitenkin vain kaksi voittoa, Abu Dhabista ja Marokosta.

LPGA:lla hänellä on vajaan viiden vuoden aikana saldona voitto Tour Championshipista 2016. Siitä on  aikaa sunnuntaina 1 729 päivää, eli vajaat viisi vuotta.

Varsinaiseksi voittokoneeksi kaksivuotiaana lajin pariin tullutta englantilaista ei siis voi kuvailla.

Teinitähti ei ole kehittynyt sellaiseksi maailmantähdeksi, kuin odotettiin. 25-vuotiaana hän on maailmanlistalla 38:s, 14 viimeisestä majorista on vain yksi sijoitus kärkikymmenikköön.

Pää tyhjänä kentällä

Kausi 2021 on ollut varsin keskinkertainen ilman menestystä suurissa kisoissa. Sunnuntaina hänellä on mahdollisuus loistaa, eikä Hull aio ottaa sitä Scottish Openissa paineita.

”Pelini on oikein hyvällä mallilla. Tein talven aikana kovasti töitä sen eteen.”

Hän on ottanut peliinsä mukaan uuden asennoitumismallin.

”Pään on oltava tyhjä pelatessa. Mieli puhtaana, ajatukset poistettuna etenkin golfikisan kulusta”, Hull tähdentää.

She may not be thinking about golf, but @HullCharley has a share of the lead at @Womens_Scottish after three rounds pic.twitter.com/FbyWGIFEUd

Solheim Cupiin Hull on käytännössä varma pelaaja. Ikäisekseen ennätyksellisesti jo viidennen kerran. Kaikkien aikojen ennätyksen rikkoakseen (12 krt, Laura Davies) Hullin pitäisi tahkota kahden vuoden välein haasteottelua 41-vuotiaaksi saakka, syksyyn 2037 asti.

Ursula Wikströmillä luvassa huippunopea kierros

Ursula Wikströmin parhaan ja heikoimman kierroksen tulos  on viimeisessä kolmessa kilpailussa neljästä ollut vähintään kymmenen lyöntiä

Ursula Wikströmin parhaan ja heikoimman kierroksen tulos on viimeisessä kolmessa kilpailussa neljästä ollut vähintään kymmenen lyöntiä

Golflitto

Ainoana suomalaisen jatkoon päässyt Ursula Wikström on pelannut sahalaitaa Dumbarnie Linksillä. Avauspäivän jälkeen (74) hän oli 144 pelaajan joukossa niukasti sadan joukossa. Perjantain tulos (70) oli jo päivän yhdeksänneksi paras. Lauantaina lipsahti toiselle puolelle (81). Viikonlopun peleihin päässeistä vain sunnuntain pelikaveri Liz Young (85) pelasi heikommin.

Parivaljakko pääsee kentälle kello 10 Suomen aikaa ensimmäisenä. Muiden pelatessa kolmen ryhmissä Wikström ja Young selviävät kierroksestaan huomattavasti muita nopeammin, alle neljän tunnin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa