Hyppää sisältöön

Charl Schwartzel sai pelikaverin pallosta pro-amissa

Charl Schwartzel miettinee kahdesti osallistumistaan seuraavaan pro-amiin.

Pro-am-kierrokset eivät ole kaikkien ammattipelaajien suosiossa, mutta harvemmin he joutuvat kuitenkaan pelkäämään terveytensä puolesta.

Etelä-Afrikan Charl Schwartzel koki kovia PGA Tourin Valspar Championshipin pro-am-kierroksella Floridassa. Kilpailun voittoa puolustavan Schwartzelin keskiviikkoinen kierros oli tavanomaistakin tuskaisempi, sillä hänen ryhmässään pelanneen amatöörin lyönti kimposi heti ensimmäisellä väylällä puun kautta kohti Schwartzelin haaroväliä.

”Olen vain onnellinen sukukalleuksieni puolesta, että ehdin reagoida ja sain käteni eteen”, Schwartzel naureskeli toimittajille kierroksen jälkeen. ”Ainakin refleksini tuntuvat olevan kunnossa”.

Schwartzel joutui kuitenkin jättämään kierroksen kesken etuysin jälkeen, koska hän ei sanojensa mukaan pystynyt enää pitämään mailaa kädessään ja hänen ranteensa alkoi turvota. Pallo napsahti ilmeisesti joko hermoon tai jänteeseen Schwartzelin ranteessa.

”Toivon että tämä ei ole mitään vakavaa, uskon että pystyn pelaamaan torstaina”, Schwartzel sanoi. ”Pelaan tällä hetkellä hyvin, enkä halua jättäytyä pois tällaisen tyhmän loukkaantumisen vuoksi.”

Charl Schwartzel par 3 -kisassa ennen Alfred Dunhill Championshipia Etelä-Afrikassa.

Charl Schwartzel par 3 -kisassa ennen Alfred Dunhill Championshipia Etelä-Afrikassa.

Getty Images

Schwartzelin amatööripelikaverille tilanne on varmasti ollut henkisesti hirveä. Pudottaa nyt hallitseva mestari pelistä heti ensimmäisellä väylällä.

”Hän oli todella pahoillaan tapahtuneesta”, Schwartzel kertoi. ”Huonoa tuuria, ei voi mitään”.

Jos termi ei ole tuttu, pro-amit ovat keskiviikkoisin tai alkuviikosta kiertueiden yhteydessä pelattavia näytösluonteisia kilpailuja, joissa yleensä sponsoreita edustavat amatöörit pääsevät kisaamaan yhdessä tour-ammattilaisten kanssa.

Kaikki kilpapelaajat eivät varsinaisesti hihku ilosta päästessään tai joutuessaan kyseisiin kilpailuihin. Ensimmäisen kisakierroksen aattona monet keskittyisivät mielellään täysillä jo tulevaan koitokseen. Charl Schwartzelin mielipide pro-ameista tuskin muuttui tapauksen myötä ainakaan positiiviseen suuntaan.

Tapauksesta kertoivat mm. Golf Digest ja Golfweek.

Etsi luettavaa