Hyppää sisältöön

Champions Tour on Bernhard Langerin hillotolppa

Bernhard Langer hallitsee ylivoimaisesti Champions Touria.

Bernhard Langer nappasi kauden viidennen voittonsa Champions Tourilla ja on menossa jo kohti uransa yhdeksättä Champions Tourin rahalistan voittoa.

Champions Tourin rahalista on viimeisen yhdeksän vuoden ajalta yksitoikkoista luettavaa, sillä kautta 2011 lukuunottamatta voittajaksi on pelannut yksi ja sama mies.

Kyse on tietenkin Saksan ikinuoresta Bernhard Langerista, joka on ansainnut kymmenessä vuodessa Champions Tourilla enemmän palkintotaaloja kuin koko urallaan PGA Tourilla ja European Tourilla yhteensä.

Tuoreimman voiton Langer nappasi viikonloppuna, kun hän voitti Pure Insurance Championshipin. Samalla hän karkasi kiertueen rahalistalla jo yli 500 000 dollarin johtoon. Toisena listalla on Steve McCarron ja kolmantena Kevin Sutherland, joka on jo 1,5 miljoonaa dollaria saksalaista perässä.

Kiertuetta on enää neljä kilpailua jäljellä, joten näyttää vahvasti siltä kymmenennellä kaudellaan Champions Tourilla Langer ottaa jo yhdeksännen rahalistan voittonsa.

Langer on kuin viini

Uskomattominta Langerin tapauksessa on se, että hänen vauhtinsa vain kiihtyy sitä mukaa kuin ikää karttuu. Langer täytti kuukausi sitten jo 60 vuotta, mutta voitti silti tänä vuonna peräti kolme viidestä seniorien major-kilpailuista. Viimeisimpänä niistä heinäkuussa pelatun Senior Open Championshipin.

Langer on siis kuin vuosikertaviini, jota hän itse tosin nauttii omien sanojensa mukaan erittäin vähän, kuten mitä tahansa muutakin alkoholia.

Eilisen kilpailun Langer voitti kolmen lyönnin erolla. Hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää upeasti neljä alle parin. Toiseksi sijoittunut Jerry Kelly pisti lopussa painetta Langerille, mutta se ei tällä kertaa riittänyt toista sijaa korkeammalle.

”Hänen takiaan minun piti pitää kaasupedaalia pohjassa ja yrittää tehdä birdieitä eikä ainoastaan puolustaa pareja, koska se ei olisi välttämättä riittänyt voittoon”, Langer sanoi kisan jälkeen.

Hillotolpalla parhaassa iskussa

Sunnuntain voitto nosti Langer kokonaisansiot ”pappojen” kiertueella jo 23,9 miljoonaa dollariin. Se lähentelee jo hänen yhteistienestejään sekä European Tourilla että PGA Tourilla.

Langer on tienannut 11 635 000 euroa ja  PGA Tourilla 10 513 000 dollaria eli dollareiksi muunnettuna tämänhetkisen kurssin mukaan hieman päälle 24 miljoonaa euroa.

Toisaalta pitää muistaa, että esimerkiksi major-turnauksien osalta voittorahat on tilastoitu sekä PGA Tourin että European Tourin rahoihin, joten tosiasiassa Langer on tienannut jo nyt Champions Tourilla huomattavasti enemmän kahdella niin sanotulla pääkiertueella.

Langerin salaisuus on se, että hn on pitänyt itsestään ja kehostaan erittäin hyvää huolta koko uransa aikana. Siksi 50 vuoden täyttämisestä muodostuikin Langerille eräänlainen hillotolppa, kun hän pääsi mukaan erittäin hyvässä tikissä rahakkaalle Champions Tourille.

Tuloksista ja olemuksesta päätellen Langerilla on vielä monta vuotta aikaa vuolla kultaa senioriseurassa.

 

 

 

 

 

Etsi luettavaa