Hyppää sisältöön

Challenge Tourin ratkaisut tapahtuvat Omanissa

Pulkkasen tavoite on ranking-voitto

Challenge Tourin viimeinen kilpailu käydään Omanin pääkaupungin Muscatin läheisyydessä. Mukana on 45 pelaajaa, joista jokainen voi ansaita vielä suoran paikan European Tourille. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu Tapio Pulkkasen ja Oliver Lindellin esityksiin.

Challenge Tourin kautta 15 parasta pelaajaa nousee kaudeksi 2018 European Tourille. Kuten jo pidemmän aikaa on ollut tiedossa, Tapio Pulkkanen on varmistanut nousunsa jo ennen finaalikisaa. Kotkalaisen tavoitteet ovatkin rankingin voiton varmistamisessa. 

Pulkkasen johtoasema rankingissa on 44 390 euroa. Summana se kuulostaa mahdottomalta saavuttaa yhdessä kisassa, mutta Omanissa tarjotaan mahdollisuuksia. Voittajan potti kauden päättävässä kilpailussa on 71 600 euroa. Tämän myötä kaikilla rankingin top-6 pelaajilla on mahdollisuus vielä rahalistan voittoon. 

Kukaan Pulkkasen lisäksi kuusikossa olevista pelaajista ei voi nousta Pulkkasen ohi, ellei nosta pokaalia lauantaina. Kun mukana on 45 nälkäistä pelaajaa, on erittäin todennäköistä, että voitto menee tämän kuusikon ulkopuolelle. Tapio Pulkkanen voi myös voittaa, vaikka joku muu kärkipään pelaajista voittaisi – eri skenaarioita on monia. Kiertueen rankingvoittoa tavoittelevat vielä Pulkkasen lisäksi Julien Guerrier, Aaron Rai, Oliver Farr, Erik Van Rooyen ja Ryan Evans.

Pulkkanen ei ole aiemmin päässyt Challenge Tourin finaaliin mukaan. Kulunut vuosi onkin ollut selkeä läpimurtokausi 27-vuotiaalle. Kruununa kaudelle on toistaiseksi toiminut Kazakstan Openin voitto, jonka lisäksi merkittäviä saavutuksia ovat olleet kakkossijat Turkish Airlines Challengesta, Czech Challengesta ja Hainan Openista. 

 

Hieman yllättäen kisaan mukaan saapui myös rankingin kolmantena oleva Aaron Rai. Hän ansaitsi pelioikeutensa European Tourille voitettuaan kolme kisaa Challenge Tourilla heinäkuun loppuun mennessä. Sen jälkeen hän on esiintynyt seitsemässä European Tour -kisassa. Rai palasi Challenge Tourille hakemaan rahalistan voittajan sulkaa hattuunsa. 

Oliver Lindell: Voitolla European Tourille

Oliver Lindellillä on noin 33 000 euroa kirittävää rahalistan 15 parhaan joukkoon. Voitolla paikka 15 parhaan joukossa olisi varma. Toinen sija kilpailussa nostaisi Lindellin 14 000 euroa yli nykyisen rajan – senkin pitäisi todennäköisesti riittää paikkaan 15 parhaan joukossa. 

Lindell kävi tutustumassa armeijaan menneellä viikolla. Illat hän vietti Planmeca Golfareenassa harjoitellen. Ruostetta ei päässyt juuri syntymään, vaan peli tuntuu melko hyvältä finaalin alla. 

”Täällä on puitteet aika kohdallaan. Ruostetta ei päässyt armeijassa syntymään, vaan peli tuntuu olevan aika mukavassa kunnossa”, Lindell viestitti Omanista. 

Lindell aloittaa Omanin kilpailun paikallista aikaa kello 8.11 aamulla. Suomessa kellot on kaksi tuntia Omania jäljessä, joten Suomen aikaa lähtö on jo aamukuuden jälkeen. Tapio Pulkkanen saa itseoikeutetusti lyödä avauskierroksen viimeisen avauksen kello 10.34 paikallista aikaa kuumassa ryhmässä. 

Etsi luettavaa