Hyppää sisältöön

Challenge Tourilla villin kortin miehet mukaan peleihin

Kalle Samooja paranteli rannetta viime viikonlopun

Challenge Tourin rekat rantautuvat jatkuvasti lähemmäs Euroopan maaperää. Tällä viikolla kiertue vierailee Turkin Belekissa. Mukana on CT:n vakiokolmikon lisäksi mukana kisassa ovat Mikael Salminen ja Antti Ahokas.

European Challenge Tourin kausi on alkanut suomalaisittain satumaisesti. Kahdessa ensimmäisessä kisassa on saatu juhlia suomalaisia kisan päätteeksi. Ensimmäisessä kisassa Kalle Samooja otti pronssimitalin, toisessa kisassa Kim Koivu räjäytti potin voitolla. Kuka on tämän viikon sankari, onko heitä useampi, vai jääkö suomalaismenestys tällä viikolla haaveeksi? 

Peräti viisi suomalaista on mukana kun Turkish Airlines Challenge käynnistyy torstaina Gloria Golf Clubin kentällä. Kim Koivu, Kalle Samooja ja Oliver Lindell saavat seurakseen Mikael Salmisen ja Antti Ahokkaan, jotka avaavat Challenge Tour -kauden. Salminen saavutti villin kortin Finnish Tourin rankingin kautta, Ahokas on meritoitunut Challenge Tourilla voittaen urallaan kaksi kilpailua. 

Kilpailun palkintopotissa on 200 000 euroa. Suomalaisilla on luvassa neljän viikon kisaputki, sillä kisat jatkuvat Turkin jälkeen Espanjassa, Portugalissa ja Italiassa. 

Challenge Tourin lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Oliver Lindell on leireillyt Belekissä jo viime viikon lopulta lähtien. Lindell viestitti, että lyönnit alkavat löytää tiensä kohteeseen. 19-vuotias antoi myös Challenge Tourille haastattelun armeijaurastaan, jonka kävi intensiivisesti loppuun CT:n talvitauon aikana. (Juttu)

”Kyllä pallo alkaa lähteä hyvin. Se pitää vielä saada muodostumaan tuloksiksi kilpailuissa. Kaiken pitäisi pelillisesti olla kunnossa”, Lindell kertoi kisan alla. 

Lindell on viettänyt Belekissä tällä viikolla paljon aikaa Kiinassa voittaneen Kim Koivun kanssa. Snapchatin tarinoissa parivaljakko on viettänyt aikaa niin kentällä kuin illallispöydässä. Suomalaisilla tuntuu olevan hyvä tekemisen meininki Turkissa. 

Kalle Samooja on Challenge Tourin rankingissa neljäntenä lähdettäessä Turkin osakilpailuun. Kalle pääsi niin ikään CT:n haastatteluun, jossa totesi muun muassa seuraavaa. 

”Vaikka olemme golfillisesti melko pieni maa, meillä menee tällä hetkellä tosi hyvin. Kimin voitto viime kisassa, Tapsan ranking-voitto viime kaudelta ja lisäksi Oliver Lindell on nuori lupaava pelaaja niin voi sanoa, että meillä on hyvä tilanne käynnissä suomalaisessa kilpagolfissa”, Samooja kertoi Challenge Tourille. (juttu)

 

Etsi luettavaa