Hyppää sisältöön

Challenge Tourilla toiseksi viimeinen kilpailu – Samoojalla näytönpaikka

Tapio Pulkkanen varmistelee Challenge Tourin rahalistan voittoa Ras al Khaimahissa

Challenge Tour -kauden toiseksi viimeinen kilpailu käydään Ras al Khaimahissa. Poikkeuksellisesti keskiviikosta lauantaihin pelattava kilpailu ratkaisee, ketkä 45 jatkavat ensi viikon finaaliin Omaniin.

Suomalaisista mukana 350 000 dollarin kilpailussa ovat Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. Pulkkasen osalta jännitettävää kauden lopun osalta on lähinnä rahalistan ja yksittäisten kisan voittojen kannalta. Kovaan vireeseen yltänyt kotkalainen on erittäin hyvässä asemassa rahalistan voiton kannalta, vaikka ei onnistuisikaan kahdessa viimeisessä kisassa. Kahden viikon Kiinan putken jälkeen taustalla on pitkä lento Arabiemiraatteihin ja sopeutuminen aikaeroon.

”Ihan hyvä fiilis. Tänää rupesi taas pitkän lennon jälkee vähän lyönti toimimaan. Kenttä on hyvä. Saa käyttää draivia aika paljon. Raffia on kasvatettu jonnkun verran. Jos tuulee niin on kova testi. Jos ei niin täytyy tehdä paljon birkkuja pärjätäkseen”, Pulkkanen luonnehti kisan alla tunnelmiaan.

Kalle Samoojalla on viikolla pelkästään voitettavaa. Rahalistan sijalta 69 kisaan lähtevä turkulainen tarvitsee noin 20 000 euron tienistit viikosta, jotta paikka Omanin finaaliin ja European Tourin karsintafinaaliin aukeaa CT:n kautta. Jos näin ei tapahdu, on Kallella suora paikka toiseen karsintavaiheeseen.

20 000 euron tienistit Ras al Khaimahista vaatisivat Samoojalta sijoituksen kolmen parhaan joukkoon. Jaettu kolmas tila voi teorissa riittää, mutta se on epätodennäköistä. Mitali kaulaan ja finaaliin lienee siis Samoojan tavoite.

Pulkkanen on lähtövuorossa 10.25 paikallista aikaa ja Samooja 11.05. Arabiemiraateissa kello on kaksi tuntia Suomea edellä. Oliver Lindell astui tänään armeijan palvelukseen ja ei ole mukana tämän viikon kilpailussa. Ensi viikolla hän on mukana Omanissa jos vain saa paikan finaaliin.

Etsi luettavaa