Hyppää sisältöön

Challenge Tourilla ollut hiljaista upean alkukauden jälkeen: Tällä viikolla pelataan Sveitsissä

Kalle Samooja pääsi osallistumaan palkintojenjakoon Keniassa

Challenge Tour -kausi 2018 jatkuu tällä viikolla Sveitsissä. Mukana kisassa on peräti seitsemän suomalaispelaajaa! Kyseessä on yksi historian suurimmista määristä jos lasketaan Suomessa pelatut kilpailut pois laskuista.

European Challenge Tourin rattaat ovat siirtyneet kellojen luvattuun maahan. Sveitsissä pelattavassa Swiss Challengessa on mukana peräti seitsemän suomalaispelaajaa tavoittelemassa vastaavaa menestystä mitä nähtiin alkukaudesta. 

Kausi 2018 käynnistyi satumaisesti kun Kalle Samooja oli ensimmäisessä kisassa kolmas ja Kim Koivu voitti kauden toisen osakilpailun. Sittemmin kiertueella on ollut hiljaisempaa, eivätkä suomalaiset ole kertaakaan mahtuneet kympin joukkoon. 

Vuoden ensimmäinen puolisko on ollut vaikea myös Oliver Lindellille. Korkein odotuksin CT:n kauteen lähtenyt Lindell ei ole saanut peliä kulkemaan. Kauden paras sijoitus on 58:s sija Sisiliasta European Tourin kilpailusta. 

”Kaiken pitäisi olla kunnossa. Tämä homma vaatii vain kärsivällisyyttä. Jos tulee huono lyönti, ei pidä lähteä tekemään nopeita johtopäätöksia, vaan uskoa omaan tekemiseen”, Lindell pohtii. 

Yksi ongelma Lindellilla on kuitenkin Golf Sempacherseen kentällä. Heinänuha! 

”Täällä on tosi paljon heinikkoa. Ei edes allergialääkkeet saa pidettyä nokkaa auki. Ihan tukossa koko mies, mutta tuskin se pelissä näkyy”, Lindell kertoo.

Suomalaisittain Challenge Tourin ranking näyttää edelleen upealta. Neljännellä sijalla on Kim Koivu, Kalle Samooja on valahtanut kymmenenneksi. Seuraavia nimiä saa etsiä kaukaa. Linus Väisänen löytyy sijalta 147 tienattuaan 2200 euroa. Roope Kakko on sijalla 159 ja Oliver Lindell sijalla 160. Antti Ahokas ja Mikael Salminen on myös päässyt listalle – Ahokas on sijalla 178 tienattuaan 1200 euroa. Salmisen yksi jatkoonpääsy tuotti 795 euroa. 

Sveitsissä kohennusta sijoituksiin hakevat Koivu, Samooja, Lindell, Kakko, Ahokas ja Linus Väisänen. Lauri Ruuska hakee vielä kauden ensimmäistä jatkoonpääsyään. 

Viime vuonna kilpailu päättyi kotivoittoon. Sveitsin Joel Girbach piti muut pelaajat takanaan. Girbach on kotimaisemissaan puolustamassa voittoa. 

 

Etsi luettavaa