Hyppää sisältöön

Challenge Tourilla merkittäviä muutoksia – kausi alkaa jo helmikuussa

Kim Koivu voitti Vierumäki Finnish Challenge -kisan vuonna 2018.

Challenge Tourista 2020 on tulossa suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen. Täydellä kortilla kiertuetta pelaa käytännössä viisi suomalaista. Lisäksi kutsuilla mukaan Vierumäen kautta saadaan varmasti paljon uutta verta.

Challenge Tour julkaisi vuoden 2020 kalenterinsa normaalia aikaisemmin. Kiertueella tullaan pelaamaan 25 kilpailua ja palkintopotissa on yhteensä 6 000 000 euroa. Kausi alkaa poikkeuksellisesti jo helmikuussa kolmella Etelä-Afrikan kisalla. 

Kiertueella täydellä kategorialla pelaavat Roope Kakko, Oliver Lindell, Janne Kaske ja Kim Koivu. Myös Antti Ahokkaalla on vahvahko kategoria kiertueelle ja loput kisat hän pystynee hoitamaan kutsuilla. Janne Kasken osalta Challenge Tour jäänee kuitenkin lähes kokonaan pelaamatta, sillä miehellä on hallussaan paljon arvokkaampi, Asian Tourin pelioikeus. Konkarina joukossa toimiva Roope Kakko on pelannut Challenge Touria jo vuodesta 2004 alkaen. Janne Kasken osalta Challenge Tour jäänee kuitenkin lähes kokonaan pelaamatta, sillä miehellä on hallussaan paljon arvokkaampi, Asian Tourin pelioikeus. 

”Pelin taso kiertueella on kyllä mennyt valtavasti eteenpäin. Sen huomaa erityisesti siitä, että kiertueen läpäisevät pelaajat ovat todella valmiita menestymään pääkiertueella”, Kakko kertoo. Hyvä osoitus sanomasta on Rasmus Hojgaardin voitto sunnuntaina Mauritiuksella. 

Kenties tämän myötä Challenge Tourilta jaetaan tulevalla kaudella 20 pelioikeutta European Tourille aikaisempien vuosien 15 sijaan. Roopen mielestä tämä on selkeästi hyvä uudistus. 

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Getty Images

”Tottakai kun tänä vuonna kiertueelle lähden on tavoite mahtua sinne 20 pelaajan joukkoon. Näkisin, että pelillisesti olen parempi kuin koskaan. Jos saisin yhdistettyä sen nuoruuden itseluottamuksen sekä rohkeuden ja nykyisen taitotason niin olisi kasassa paras mahdollinen Roope Kakko”, hän jatkaa. 

Kiertue alkaa tänä vuonna kolmella kilpailulla Etelä-Afrikassa. Roope tulee pelaamaan näistä vain kaksi. 

”Tuli ostettua lennot Kaliforniaan Black Fridaysta kun ei ollut vielä mitään tietoa tulevasta kalenterista. Aiemmin se on alkanut huhtikuussa. Nyt tehdään pieni muutos kalenteriin ja käyn pelaamassa kaksi kisaa välissä Etelä-Afrikassa”, Roope kertoo talven kalenteriaan. 

Mika Piltzin valmennuksessa omien laskujensa mukaan noin 7-8 vuotta ollut Roope haluaa antaa valmentajavelholle myös paljon tunnustusta. Nykyisin Roope ei näe Piltziä enää viikoittain, mutta kehuu miehen aiheesta maasta taivaaseen. 

”Mika on aika paljon antanut itsestään suomalaiselle huippugolfille. Hän on kouluttanut itseään omilla varoillaan ja antanut aikaansa meille ammattilaisille. Uskon, että Mikakin on varmasti matkan varrella kehittynyt paljon valmentajana. Kiva nähdä, että hän saa työstään hedelmää”, Roope jakaa kiitosta. 

Myös Oliver Lindell oli tyytyväinen tulevan vuoden kalenteriin. Se laittoi myös Lindellin talven suunnitelmia hieman uusiksi. 

”Täytyy lähteä reissuun vähän aiemmin ja se jaksottaa treenaamista vähän eri tavalla. Ehkä jo tämän vuoden puolella on yksi korkeanpaikanleiri. Etelä-Afrikassa on luvassa pitkä ja hieno reissu, toivottavasti peli on siellä jo valmista menestymiseen. 20 paikkaa European Tourille on jaossa ja se on 25% enemmän kuin aikaisemmin, joten ehdottomasti tervetullut uudistus ja sinne tähdätään”, Lindell lupaa. 

Oliver Lindell pelaa kolmatta kauttaan Challenge Tourilla, jolla hän loisti jo vuonna 2017

Oliver Lindell pelaa kolmatta kauttaan Challenge Tourilla, jolla hän loisti jo vuonna 2017

Antero Lindell

Lindell on tänään menossa toista kertaa hakemaan valmennuskonsultaatiota Timo Karviselta. Mukaan tulee päävalmentajana toimiva Juha Juvonen

”Aika samoja juttuja, mutta ehkä eri näkökulmasta lähestytään. Taaksevienti on lähtenyt vähän ulos ja se on vaikeuttanut mailan saamista ”planelle”. Sitä työstetään muun muassa talven aikana”, Oliver taustoittaa. 

Kolmas täyden kategorian suomalainen on eniten viime aikoina otsikoissa ollut Kim Koivu. Burnoutistaan julkisesti kertonut Koivu on ollut tuttu näky heti Hesarin artikkelin jälkeen Planmeca Areenalla. Aamut ovat alkaneet keskimäärin jo ennen hallin virallista aukeamista. 

Hesarin artikkeli oli kirjoitettu valmiiksi jo julkaisua aiemmin, joten moni joutui hieroa silmiään kun Kim on takonut uskomattomalla motivaatiolla pitkiä treenejä selkeästi lajista innostuneena Vuosaaressa. Into tekemiseen näyttää olevan korkealla ja tekeminen todella laadukasta. 

Edit: 15.42, Janne Kaske omaa myös täyden kategorian Challenge Tourille, mutta tuskin käyttää sitä Asian Tourin ja teoreettisen European Tour -kortin myötä juurikaan lähtökohtaisesti.

Etsi luettavaa