Hyppää sisältöön

Challenge Tour -voittaja Kim Koivu: ”Tuntuu mahtavalta”

Kim Koivu on historian kahdeksas suomalainen Challenge Tour -voittaja!

Kim Koivu saavutti todella tärkeän voiton uransa kannalta. Hän lähti viimeiseen kierrokseen yhden lyönnin johtoasemasta, mutta voitti lopulta neljällä lyönnillä. Koivu sanoo, että ei odottanut itsekään näin kovaa tulosta viimeiseltä kierrokselta.

Kim Koivu kruunattiin Kunmingin Challenge Tour -osakilpailun voittajaksi. 27-vuotias oli jäätävän kova viimeisellä kierroksella pelaten sen peräti seitsemän alle. 

”Tuntuu mahtavalta. En osannut odottaa, että pelaisin näin hyvin viimeisellä kierroksella. Tavoittelin tulost kolme tai neljä alle, mutta seitsemän alle on luonnollisesti erittäin positiivinen yllätys”, Kim Koivu kertoi Challenge Tourille. 

Koivun startti viimeiseen päivään sai miehen itsensäkin hämmentymään. 

”Olin viisi alle viiden jälkeen, ei parempaa alkua voi saada. Ihmettelin itsekin, että mitä täällä tapahtuu. Seiskalla minulla oli vaikea putti ja tein bogin. Siitä eteenpäin pelasin tosi varmasti loppuun ja voin olla todella tyytyväinen esitykseeni”, Koivu kertoi. 

Koivu taustoittaa haastattelussa, että kaikki neljän vuoden aikana tehty työ kantaa hedelmää. 

”Olemme tiimimme kanssa tehneet todella kovaa työtä viimeiset neljä vuotta. Tarkoitus oli olla valmis kun siirryn ammattilaiseksi. Nyt voin todella sanoa, että olin ja olen valmis voittamaan kisoja”, Koivu pohti taustoja voitolle. 

Koivun tavoite oli kauden aluksi mahtua CT:n rankingissa 45 parhaan joukkoon. Nyt tavoitteet on laitettava uusiksi. 

”Tämä muuttaa kaiken. Nyt täytyy luonnollisesti tähdätä korkeammalle listoilla. Minulla oli läpi viikon fiilis, että pelaan hyvin. Pelasin jo Keniassa, mutta tällä viikolla tein paljon vähemmän virheitä”, Kim päätti. 

Voitolla Koivu nousi CT:n rankingin kolmannelle sijalle 53 160 pisteellä (1p = 1€). Kalle Samooja on listalla neljäntenä vajaat 20 000 euroa Koivua perässä. 

CT Ranking

Etsi luettavaa