Hyppää sisältöön

Challenge Tour kausi käynnistyy Etelä-Afrikassa – varren vaihto ja harjoittelu palauttivat Lindellin itseluottamuksen draivaamiseen

Oliver Lindell ja Roope Kakko pelasivat Kiinassa tasaisesti.

Nuori Oliver Lindell ja kokenut Roope Kakko ovat suomalaispelurit Challenge Tourin avauksessa Limpopo Championshipissä.

Challenge Tour -kausi käynnistyy torstaina Etelä-Afrikassa, jossa pelataan kolme kilpailua perättäisinä viikkoina. Turnaukset ovat yhteiskilpailuja Etelä-Afrikan Sunshine Tourin kanssa.

Ensimmäisenä on vuorossa Limpopo Championship, jossa pelaavat Roope Kakko ja Oliver Lindell. Kisa pelataan Euphoria Golf Clubilla.

Toiseen kisaan, Royal Cape Golf Clubissa pelattavaan Cape Town Openiin, on kaksikon lisäksi ilmoittautunut Janne Kaske, joka pelaa tällä viikolla Gran Canarialla European Touria.

Etelä-Afrikan kolmas kisa on Fancourtissa pelattava Dimension Data Pro-Am, johon sama trio on ilmoittautunut.

Kahdessa ensimmäisessä kisassa jaetaan pelaajille palkintoina yhteensä noin 175 000 euroa. Kolmannessa kisassa on tuplapotti eli noin 350 000 euroa.

Lindell valmistautunut huolellisesti kauteen

Viime vuosi Challenge Tourilla oli eräänlainen välivuosi, sillä haastajatasolta vain viisi pelaajaa sai kategorian pääkiertueelle normaalin 20. sijaan.

Koronaepidemian vuoksi tynkäkauden paras suomalainen rankingissa oli Oliver Lindell, joka sijoittui 21:nneksi.

Tähän kauteen Lindell kertoo valmistautuneensa huolellisesti.

”Kaikki harjoitteleminen on sujunut hyvin ja terveenä, svingi mennyt paljon eteenpäin edellisvuosista”, Lindell sanoi kauden alla julkaisemassaan tiedotteessa.

Lindell matkusti Etelä-Afrikkaan hyvissä ajoin leireillen viikon verran paikan päällä. Sen lisäksi hän on talvella harjoitellut Espanjassa ruoholla.

”Talven aikana svingi on kehittynyt ja heikosta draivaamisesta on päästy pikku hiljaa eroon. Henkisen yliotteen lopulta asiaan sain vaihtamalla viiden vuoden jälkeen draiveriin uuden varren”, Lindell kertoi.

Kisatuntumaa hän piti yllä osallistumalla kahteen ammattilaiskisaan Espanjassa.

”Molemmissa lopputulos oli miinuksella ja saldona oli useita bogivapaita kierroksia. Luottamus draivaamiseen on kunnossa”, Lindell tuumasi.

Huomiseen kisaan Lindell starttaa klo 7.30. Etelä-Afrikka sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi. Seurakseen hän saa kaksi eteläafrikkalaista peluria: Martin Rohwerin ja Ulrich Van Den Bergin.

Kakko pelannut jo yli 200 CT-kisaa

23-vuotiaalla Lindellillä on vielä aikaa rakentaa uraansa, vaikka tavoite on varmasti ensi kaudella European Tourilla. Mutta 39-vuotiaalla Roope Kakolla alkaa olla viimeiset vuodet nousta European Tourille.

Viime kaudella Kakko osallistui seitsemään kilpailuun sijoittuen Challenge Tourin rankingissa 60:nneksi. Toissa vuonna Kakko pelasi Challenge Touria heikolla kategorialla, mutta ylsi rankingissa 47:nneksi. Vierumäen kotikisassa hän oli upeasti kolmas pelaten päätöspäivänä kärkiryhmässä voitosta.

Kolminkertainen Challenge Tour -voittaja (yksi kisoista oli European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisa) on parhaimmillaan sijoittunut Challenge Tourin rankingissa 27:nneksi (2008). Tuolloin hän sijoittui kahdessa kilpailussa toiseksi.

Kakon pitkästä Challenge Tour -urasta kertoo paljon se, että hän on pelannut haastajatasolla yhteensä 204 kilpailua, joissa hän on tienannut yhteensä karvan alle 400 000 euroa. Kisaa kohti hän on tienannut 1 951 euroa. Lindellin saldo 62 kisasta on noin 127 000 euroa eli noin 2 050 euroa per kisa.

Kakko pelaa Ruotsin Jesper Sandborgin ja Portugalin Ricardo Gouveian kanssa. Kolmikko starttaa kierroksen 7.50. Suomalaisten kisan etenemistä voi seurata Challenge Tourin tulospalvelusta.

Lähtöajat

Etsi luettavaa