Hyppää sisältöön

Challenge Tour julkaisi kisakalenterin: Heikoin kalenteri vuosiin

Antti Ahokas on lähtenyt raketin lailla telineistä

Challenge Tour on jälleen tänäkin vuonna suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen kiertue. Suora karsinta-alusta European Tourille on kuitenkin tänä vuonna kisojen osalta pienempi kuin vuosiin.

European Challenge Tour on ollut kohtalaisen vahva golfkiertue läpi 2000-luvun. Kiertueen kisoihin on parhaimmillaan kuulunut jopa 3-4 yhteiskisaa pääkiertueen kanssa ja klassiset suuret kilpailut muun muassa Kazakhstanissa. 

Vuoden 2019 kalenteri julkaistiin lopultakin ja erityisesti pelaajien kannalta se oli surullista luettavaa. Kazakhstanin kisaa ei ole, eikä kalenteriin ole tullut myöskään yhtään yhteiskisaa European Tourin kanssa saati uusia suurkisoja. 

Koko kauden aikana kiertueella jaetaan rahaa yhteensä noin neljä miljoonaa euroa ennen finaalikilpailija. Kolmessa ”finaalikisassa” rahaa jaetaan yhteensä reilut miljoona euroa. Potissa on rahaa siis yhden suuren European Tour -kisan verran. 

Pelaajien mieltä varmasti hiertää, erityisesti rahakkaan (400 000 euroa) Kazakhstanin kisan ja (500 000 euroa) Kenian avointen tippuminen pois viime vuoden kalenterista. Vielä vuonna 2017 kalenterissa oli myös yhteiskisa Portugalissa (500 000 euroa), sekä yksi lisäkisa kauden lopussa Ras Al Khaimahissa (350 000 dollaria). 

Vuoden 2019 finaalikisasta on julkaistu ainoastaan palkintopotin suuruus (420 000 euroa). Viime vuonna kisa pelattiin Ras Al Khaimahissa. Suomalaisittain iloinen asia on, että Vierumäki Finnish Challenge tullee 200 000 euron palkintopotillaan keräämään suurimman osan kiertueen tähdistä Vierumäelle elokuun alussa. 

Suomalaisista Challenge Touria pelaavat tänä vuonna omalla kategoriallaan Roope Kakko, Antti Ahokas ja Oliver Lindell. Kolmikko joutuu heikkojen kategorioidensa takia turvautumaan myös villeihin kortteihin, joita jaetaan myös muille pelaajille. 

Positiivisena asiana CT:n kalenterissa voidaan pitää sitä, että keskimääräinen palkintopotti rivikisoissa on tuntunut hieman kasvavan. Lähes jokainen rivikisa on nykyään arvolta 200 000 kun se oli aiemmin noin 180 000 euroa. 

Challenge Tour kalenteri 2019

Etsi luettavaa