Hyppää sisältöön

Challenge Tour jatkuu Vierumäellä elokuussa – palkintosumma kasvaa

Challenge Tourin Alain de Soultrait ja Vierumäki Golfin Jan Ruoho viime kesänä Vierumäellä.

Vierumäki ja European Tour ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen Vierumäki Finnish Challengen jatkosta. Palkintosumma nousee 200 000 euroon.

Vierumäellä pelataan myös ensi kesänä Challenge Tour -pisteistä, sillä Vierumäki ja European Tour ovat tehneet sopimuksen haastajakiertueen kilpailun pitämisestä. Kisa pelataan Vierumäen Cooke-kentällä 1.–4. elokuuta.

Challenge Touria johtava Alain de Soultrait on tyytyväinen uuteen sopimukseen, joka nostaa palkintosumman 180 000 eurosta 200 000 euroon.

”Tämä on hieno uutinen. Olemme iloisia mahdollisuudesta olla mukana kilpailua kehittämässä vielä kahden vuoden ajan. Olen varma, että pelaajat ilahtuvat huomatessaan Vierumäen kilpailun olevan mukana joulukuun lopulla julkaistavassa alustavassa kiertueohjelmassa”, de Soultrait sanoi Vierumäen tiedotteessa.

Ratkaisu on helpotus myös promoottorina kolme vuotta kokemusta hankkineelle Jan Ruoholle.

”Kilpailun jatko antaa meille runsaasti vaihtoehtoja yritysyhteistyöhön. Perinteisten yritystapahtumien lisäksi voimme edelleen tarjota ympärivuotista näkyvyyttä kilpailuun kytkeytyen. Kumppanimyyntiin voidaan joustavasti liittää myös Vierumäen muita palveluja. Palaute tärkeimmiltä kumppaneilta on ollut hyvää”, Ruoho totesi.

Vierumäen yhtiöissä vaihtui aiemmin tänä syksynä omistus, kun pääomistajaksi tuli ST1:n perustaja Mika Anttonen sijoitusyhtiönsä kautta.

”Hienoa, että tapahtuma saa jatkoa nykyinen saatiin vakuutettua, että tällainen kannattaa tehdä”, Ruoho jatkoi.

Ensi vuoden kumppanimyynti on jo hyvässä vauhdissa.

”Olemme juuri saaneet vahvistusta pääyhteistyökumppaneiden rintamaan. Tästä kerromme pian lisää.”

”Kilpailu kirkastaa Vierumäen brändiä”

Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtajana syksyllä aloittanut Peter Gabrielsson pitää pelaajilta, kiertueorganisaatiolta ja yhteistyökumppaneilta saatua palautetta selvänä viestinä Vierumäen vahvuuksista.

”Pelaajat ovat viihtyneet Vierumäellä erinomaisesti. Tapahtuman järjestäminen Vierumäellä on helppoa, kun kaikki toiminnot ovat omia ja kun erilaisia palveluita on helppo yhdistää.”

Gabrielsson muistuttaa, että Vierumäki on onnistunut järjestämään hienon tapahtuman jo kolmena vuotena peräkkäin. Hyvät pohjat ovat olemassa.

”On kiistatonta, että tämän kaltaiset onnistumiset ovat omiaan kirkastamaan Vierumäen brändiä – sekä Suomessa että ulkomailla. Kilpailun jatkaminen on meiltä luonteva ratkaisu.”

Pulkkanen ja Samooja hyötyivät villeistä korteista

Challenge Tourin rankingin vuosi sitten nimiinsä vienyt Tapio Pulkkanen kiittelee Vierumäen merkitystä omalle uralleen. Apua tuli juuri oikeaan aikaan, pelillisen alamäen jälkeen.

”Ilman Vierumäen järjestämiä kutsuja olisin todennäköisesti pelannut kauden 2017 etupäässä Nordic Leaguen puolella”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkasen tavoin Kalle Samooja kertoo Vierumäen kilpailun olleen tärkeä palanen uutta vauhtia uralle haettaessa.

”Ilman kotimaan kilpailua olisin päässyt kaudella 2016 pelaamaan Challenge Tourilla todennäköisesti vain noin viisi kilpailua. Vierumäen järjestämien villien korttien ansiosta startteja tuli neljätoista. Ne auttoivat täyteen pelioikeuteen kaudelle 2017”, hän totesi.

Tänä vuonna Samooja oli yksi Challenge Tourin ranking-menestyjistä ja pelaa Pulkkasen tavoin kuluvalla kaudella European Touria.

Pulkkanen ja Samooja pitävät Vierumäki Finnish Challenge tärkeänä myös ammattilaisgolfin näkyvyyden kannalta. Amatööreillekin kilpailulla on annettavaa, Samooja muistuttaa.

”On hieno mahdollisuus päästä amatöörinä näkemään, mitä menestymiseen ammattilaisympyröissä vaaditaan”, hän sanoo.

Lähde: Vierumäen tiedote

Etsi luettavaa