Hyppää sisältöön

Celine Boutier omassa luokassaan Evian Championshipissa – norjalaisyllättäjä nousi kolmanneksi

Celine Boutier nousee voittonsa ansiosta maailmanlistalla kymmenen joukkoon ja parhaaksi eurooppalaiseksi. KUVA: GETTY IMAGEs

Majorin voitto kotimaassa on harvinaista herkkua eurooppalaispelaajille. Celine Boutier (-14) ylsi tähän ensimmäisenä ranskalaisena. Toiseksi sijoittunut Brooke M. Henderson (-8) jäi kuuden lyönnin päähän.

Celine Boutier nousi sunnuntaina Ranskan kansalllissankariksi. Hän lähti kierrokselleen Evian Resort Golf Clubilla kolmen lyönnin johdosta, eikä antanut haastajilleen mitään mahdollisuuksia.

Boutier teki alkuun kaksi birdieä, kolmannen jo viidennellä. Tämän jälkeen jännitys kohdistui siihen, kuka yltää toiseksi. Boutier oli ainoa joka pelasi kaikki neljä kierrostaan alle 70:n lyönnin.

Uran ensimmäinen major-voitto tuli kentällä, jossa hän on kuudella aiemmalla osallistumiskerralla ollut omaan tasoonsa nähden vahva alisuorittaja. Paras sijoitus oli 29.

  • ykköstila tuli kuuden lyönnin marginaalilla, joka on 2000-luvulla toiseksi suurin Evian Championshipissa
  • Boutier on ensimmäinen majorin Euroopassa voittanut ranskalaispelaaja, kolmas USA:ssa pelatut majorit huomioiden
  • Euroopan majoreissa hän on 2000-luvulla kolmas euro, joka juhlii voittoa kotimaassaan. Samaan ovat yltäneet Englannin Karen Stupples (2004) sekä Georgia Hall (2018)
  • Boutier kuittaa palkintorahaa voitostaan $1,000,000

Celine Borge kisan jättiyllättäjä

Norjan 24-vuotias Celine Borge teki sunnuntaina melkoisen uroteon nousemalla kauden ja koko uransa 12:ssa LPGA:n kisassa jaetulle kolmannelle sijalle.

Kauden aiempiin kisoihin lukeutuu kaksi majoria (39:s ja MC).

Uran paras sijoitus LPGA:n henkilökohtaisessa kisassa oli ennen Evian Championshipia 14:s.

Edellisviikon parikilpailussa Michiganissa Borge sijoittui kolmanneksi, mutta tätä kisaa ei lasketa maailmanlistan pisteisiin.

Borge tulee tekemään valtavan nousun maailmanlistalla, jolla hän oli ennen viikonloppua 214.

Vaikka ikää Borgella on vasta 24-vuotta, hän on ehtinyt kiertää lähinnä Epson Touria jo kaudesta 2019, pelaten muutamaan otteeseen myös LET:lla ilman mainittavaa menestystä.

Edelliskaudella Borge pelasi itsensä haastajakiertueen listan kärkisijoille ja lunasti työpaikan LPGA:lle.

Major-menestys nosti norjalaisen pistelistalla jo 40:n ensimmäisen joukkoon.

Palkintorahaakin norjalainen kuittaa $ 283, 000

Kauden golfkuningatarta etsitään Women´s Openissa

Kalenterivuoden neljäs major tuotti neljännen ensikertalaisen major-voittajana.

Lilia Vu, Ruoning Yin, Allisen Corpuz sekä Celine Boutier ovat kokeneet elämänsä suurimman golfhuuman majorin ratkaisuhetkillä.

Boutier on listatuista paperilla kovin pelaaja, eikä hänen voittoaan voi pitää kovin suurena yllätyksenä huolimatta aiemmin surkeasta historiasta Evian Championshipissa.

Maailmanlistan kärkikolmikon muodostavat Jin Young Ko (20.) Lydia Ko (61.) sekä Nelly Korda (9.) ovat olleet majoreissa hälyttävän pienissä rooleissa läpi kauden.

Myöskään uudeksi kuningattareksi USA:ssa ja mediassa hehkutettu Rose Zhang (8.,9.,9.) ei ole kyennyt nostamaan päätään muiden yläpuolelle huolimatta kolmesta hyvästä major-esityksestään.

Matilda Castrenin loistava major-sarja on kuluvalla kaudella ottanut takapakkia:

  • Chevron Championshipissa (28.) esitys oli lupaava, vaikka kärki karkasi kauas.
  • LPGA PGA Championshipissa (77.) Castren jäi neljä kierrosta pelanneista toiseksi viimeiseksi.
  • Evian Championshipissa (MC) ote oli täysin kateissa, cut-raja jäi seitsemän lyönnin päähän.
  • U.S. Women´s Openiin Suomen ykköspelaaja ei mahtunut mukaan kategoriallaan.
  • Women’s Open käynnistyy 1,5 viikon kuluttua. Edelliskaudella Castren joutui keskeyttämään sairastuttuaan ensimmäisen pelipäivän jälkeen.
  • 2021 Castren oli hienosti 20. Se oli hänen debyyttinsä kilpailussa, joka pelataan elokuussa ensimmäistä kertaa Walton Heath Golf Clubilla Lontoon lähistöllä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa