Hyppää sisältöön

Castrenin caddie pääsi pois sairaalasta, mutta edessä saattaa olla loppukauden kestävä toipumisjakso: ”Tärkeintä, että Johnnyllä on kaikki hyvin”

Matilda Castreni caddie Jonathan Scott on toipumassa aivoinfarktista. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenin caddiekuviot ovat selvillä tämän ja ensi viikon kisoihin. Aivoinfarktin saanut Jonathan Scott on on toipumassa ja odottaa lentolupaa Kiinasta kotiinsa.

Koreassa pelattavaan BMW Ladies Championshipiin valmistautuva Matilda Castren on joutunut selvittelemään caddiekuvioitaan pidemmän kaavan kautta, kun hänen caddiensa Jonathan Scott joutui viime viikolla Kiinassa sairaalaan aivoinfarktin takia.

Castrenin caddiena toimii tällä viikolla Audrey Gerdes, joka on normaalisti Emma Talleyn caddiena. Castren kiittelee vuolaasti Talleyn perhettä poikkeusaikojen tuesta.

”Heidän huushollistaan on ollut paljon apua minulle, kun Emman mies Patrick (Smith) cädäsi minulle viime viikonloppuna”, Castren kertoo tiedotteessaan.

”Audreyn kanssa mennään tämä viikko, ja ensi viikolla Dave Buhai on minun caddiena. Hän on Ashleigh Buhain mies, ja Jeongeun Lee6:n caddie normaalisti.”

Pelaajan ja caddien suhde on todella tiivis, niin Castrenilla ja Scottillakin. He ovat kentällä tiimi, joka toimii saumattomasti yhteen. Nyt Castren joutuu sopeutumaan uusien ihmisten kanssa työskentelyyn.

”On tässä ollut järjestelemistä ja totuttelemista uusien ihmisten kanssa. Tärkeintä tässä on se, että Johnnylla on kaikki hyvin. Hänellä on jo paljon parempi olo, vaikka ei täydessä vedossa vielä olekaan”, Castren muistuttaa.

Scott on edelleen Kiinassa, mutta hän on päässyt jo sairaalasta pois. Hänellä on lääkärintarkastus vielä sunnuntaina, jolloin selviää, koska hän saa lentää takaisin kotiin.

”Saa nähdä, tuleeko hän loppukauden aikana enää caddieksi. Voi olla, että hän keskittyy toipumiseen tämän loppukauden ajan.”

BMW Ladies Championship pelataan Seowon Valley Country Clubilla. Kilpailussa on mukana vain 78 pelaajaa, eikä kilpailussa ole cutia. Palkintopotissa on 2,2 miljoonaa dollaria.

Castren lensi Koreaan jo sunnuntaina, ja hänellä on ollut hyvin aikaa toipua pienestä flunssasta, johon hän Kiinassa sairastui. Muuten kilpailuun valmistautuminen on sujunut normaalisti.

”Kenttä on korealaistyyliin aika mäkinen. Griinit ovat tosi isot. Väylät eivät ole missään hyvässä kunnossa, vaan siellä on paljon hiekkaa ja divotteja. Saa nähdä, pelataanko siirtosäännöllä”, Castren puntaroi ennen torstaina käynnistyvää kilpailua.

Castren saa peliseurakseen korealaispelaajia, joita on mukana kilpailussa peräti 21 kappaletta. Castrenin pelikavereina kahdella avauskierroksella ovat Eun-Hee Ji ja Hee Young Park. He lähtevät kentälle kello 9.03 paikallista aikaa, 3.03 Suomen aikaa.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa