Hyppää sisältöön

Castrenilla nimekästä peliseuraa Los Angelesissa – Nuutinen pelaa tutun tanskalaisen kanssa

Sanna Nuutinen ja Matilda Castren pelaavat tällä viikolla Los Angelesissa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren saa peliseurakseen Yhdysvaltain tulevan Solheim Cup -kapteenin Stacy Lewisin ja Japanin Nasa Hataokan.

Yhdysvaltojen seuraavaksi Solheim Cup -kapteeniksi valittu Stacy Lewis pääsee seuraamaan kahden ensimmäisen kierroksen ajan aitiopaikalta Euroopan edellistä Solheim Cup -sankaria Matilda Castrenia, kun LPGA Tourin kauden yhdeksäs kilpailu, DIO Implant LA Open käynnistyy torstaina.

Samaan ryhmään sijoitetuille Lewisille ja Castrenille seuraa tekee japanilaistähti Nasa Hataoka.

Meriiteillä mitattuna Castren pääsee pelaamaan todella kovassa ryhmässä, sillä Lewis on entinen maailmanlistan ykköspelaaja, jonka saavutukset ovat huimia. Häneltä löytyy 13 LPGA Tour -voittoa ja kaikkiaan 117 top 10 -sijoitusta. Palkintorahoja hän on tienannut urallaan noin 14 miljoonaa dollaria.

Hataoka puolestaan on ehtinyt 23 ikävuoteen mennessä voittamaan jo viidesti LPGA Tourilla ja keräämään yli 5,3 miljoonan palkintorahat.

Castren venytti viikolla Havaijilla pelatussa kilpailussa mukavasti kahdelle viimeiselle kierrokselle, ja hänen sijoituksensa oli lopulta 56:s.

Castrenin, Lewisin ja Hataokan ryhmä aloittaa turnauksensa torstaina kello 18.21 Suomen aikaa.

Nuutinen pelaa Pedersenin kanssa

LA Openissa nähdään myös Sanna Nuutinen, jonka peliseurana ovat Australian Katherine Kirk ja Tanskan Emily Kristine Pedersen. Juutti voitti vuonna 2020 Ladies European Tourin rankingin ylivoimaisesti. Kyseisellä kaudella Nuutisen sijoitus kokonaispisteissä oli viides, joten kaksikko tuntee toisensa erinomaisesti.

Nuutinen läpäisi viime vuonna LPGA-kiertueen karsinnat, mutta kilpailu on hänelle LPGA:lla vasta uran toinen kiertueen jäsenenä. Ensimmäisessä hän sijoittui jaetulle 42. sijalle.

Kolmikon avauspäivän lähtöaika on 17.48.

Kilpailu pelataan aivan Los Angelesin ytimessä, Wilshire Country Clubilla (par 71). Kentältä on näkymät kuuluisalle Hollywood-kyltille, joka tulee varmasti vilahtelemaan tv-kuvissa tiiviisti. 72 reiän kilpailuna pelattavassa LA Openissa on palkintopotissa 1,5 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 225 000 dollaria.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sportin kanavat näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote

Etsi luettavaa